ĐILAS SE RASIPA: Teniserki sredio stan, njenom ocu dao da zida na divlje!

Zašto se porodici Bojane Jovanovski isplati prijateljsvo s gradonačelnikom

ĐILAS SE RASIPA: Teniserki sredio stan, njenom ocu dao da zida na divlje!

Beograd -
Šef prestonice ustupio Bojani Jovanovski svoj trosoban stan, a njenom ocu, i pored rešenja o rušenju, dozvolio gradnju dva nelegalna objekta u Borči

BEOGRAD - Kad znaš prave ljude, ni zakon nije problem.Zoran Jovanovski, otac poznate teniserke Bojane, na divlje gradi dva objekta od 35 stanova u Borči, tvrde njihove komšije. I pored rešenja opštine Palilula o rušenju nelegalne gradnje, niko mu ništa ne može jer je blizak s Draganom Đilasom! Kako u razgovoru za Kurir kažu njihove komšije, Jovanovski zida divlje objekte bez ikakvih dozvola, a sve zahvaljujući vezama s prvim čovekom prestonice.Udar na infrastrukturu- Kako drugačije objasniti takvo ponašanje? On nastavlja sa gradnjom uprkos tome što ne poseduje nikakvu dozvolu, a svi znaju da Đilas sponzoriše njegovu ćerku Bojanu. Zna se da im je pre tri godine ponudio ugovor koji se odnosi na čitavu porodicu - objašnjava Radmila Mitrović, jedna od meštana.Ona kaže da Jovanovski diže stambene zgrade na mestu gde je nekad bila njihova porodična kuća i da taj plac ima svega pet ari. To što gradilište nije označeno i ograđeno najmanji je problem.- U ulici ne postoji adekvatna komunalna infrastruktura. Nema mesta za parking, a s obzirom na to da smo sami finansirali kanalizaciju, znamo da mreža ne može da izdrži nova priključenja - objašnjavaju uglas komšije.Obustavili radoveZoran Jovanovski, s druge strane, tvrdi da Đilas nikad nije bio sponzor mladoj teniserki.- U pitanju je porodična kuća, koju renoviraju moja sestra i zet. Zaista su počeli da kopaju temelje za još jedan objekat, ali ih je posetio građevinski inspektor, pa su obustavili radove. Mi nismo u zemlji već dva meseca, a sve smo u životu postigli samo zahvaljujući mučnom radu i znoju - rekao je Jovanovski.Stan od 350.000 evraMeđutim, otac poznate teniserke je „zaboravio“ da pomene da njegova ćerka živi upravo u Đilasovom stanu! Kako Kurir saznaje, Bojana Jovanovski dobila je na korišćenje trosoban stan na Vračaru, u Krunskoj ulici, koji je od Milice Delević, prve supruge Dragana Đilasa, kupila firma „Multikom grupa“, u kojoj Dragan Đilas imao udeo 25 odsto!- Milica Delević prodala je svoj trosoban stan za 350.000 evra „Multikom grupi“, ali se u kupoprodajnom ugovoru, koji je sklopljen 23.12. 2010. godine, ne navodi kvadratura. Đilas je kasnije taj stan dao na korišćenje Bojani Jovanovski - navodi izvor Kurira.

Građevinari... Zoran i Bojana Jovanovski
Građevinari... Zoran i Bojana Jovanovski

„Porodična kuća“ u Borči koja bi trebalo da se ruši
„Porodična kuća“ u Borči koja bi trebalo da se ruši

Opština: Rešenje o rušenju!Opština Palilula donela je zaključak o rešenju nadzidanog dela kuće porodice Jovanovski koja je prijavljena za legalizaciju. Za objekat u izgradnji pored porodične kuće takođe smo doneli rešenje za rušenje. Protiv Zorana je 9. aprila podneta krivična prijava, a rušenja objekata nisu izvršena jer nemamo dovoljno sredstava - objasnio je Nenad Đurđević, pomoćnik predsednika opštine Palilula.On je rekao da je za 25 godina u tom mestu niklo 40.000 nelegalnih objekata za čije rušenje nema novca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja