Od početka godine u Beogradu osvetljeno 189 objekata
Foto: Beoinfo

Od početka godine u Beogradu osvetljeno 189 objekata

Beograd -
U svrhu osvetljenja objekata i saobraćajnica, grad je investirao 155 miliona dinara

BEOGRAD - U nastojanju da Beograd učini bezbednijim i uređenijim, JKP „Javno osvetljenje” je od početka godine postavilo na 189 objekata instalacije javnog, funkcionalnog i dekorativnog osvetljenja.

U tu svrhu grad je investirao 155 miliona dinara.

Novo javno osvetljenje su dobile ulice i parkovi u 14 gradskih opština. Osvetljene su saobraćajnice u Barajevu, Zemunu, Grockoj, Obrenovcu, Rakovici, na Čukarici, Novom Beogradu, Paliluli, Zvezdari, Voždovcu, u Starom gradu, pešački prelaz na Batajničkom drumu, plato ispred „Mekdonaldsa” u Zemunu, kao i prilaz KBC „Bežanijska kosa”.Dekorativno osvetljenje je dobila Crkva Svetog Marka u Pinosavi, čime je oplemenjen ambijent crkvenog poseda, uz svetlosno akcentovanje prednje fasade i zvonika. U saradnji sa ostalim gradskim preduzećima rekonstruisani su parkovi u Bloku 22 i skver kod Vozarevog krsta.

Zahvaljujući ovim akcijama, grad Beograd je dobio nove oaze u kojima je moguće neometano boraviti i tokom noćnih časova zahvaljujući novom urbanom osvetljenju. Završena je i druga faza realizacije projekta osvetljavanja prilaznih saobraćajnica i pešačkih staza Muzeju savremene umetnosti. Postavljene svetiljke su prikladne eksterijeru i upotpunjuju atmosferu ovog zdanja, koje u poslednje vreme sve više privlači pažnju javnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track