VLADA SRBIJE: Đilas duguje državi, a ne država njemu!
Foto: Tanjug

VLADA SRBIJE: Đilas duguje državi, a ne država njemu!

Beograd -
Grad Beograd može sam da vidi koje su to ustanove koje su u docnji i kada obaveze budu izmirene, sredstva će im biti puštena", naveo je šef kabineta ministra finansija i privrede Nemanja Miljković

BEOGRAD - Gradu Beogradu privremeno su obustavljena transferna sredstva, jer je prekršen Zakon o rokovima plaćanja, izjavio je danas šef kabineta ministra finansija i privrede Nemanja Miljković.

"Grad Beograd može sam da vidi koje su to ustanove koje su u docnji i kada obaveze budu izmirene, sredstva će im biti puštena", naveo je Miljković u izjavi.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da na račun Grada Republika danas nije uplatila 100 miliona dinara, zbog navodnog duga devet gradskih ustanova od nekoliko desetina hiljada dinara.

Đilas je na vanrednoj konferenciji za novinare u Skupštini grada naveo da danas u gradski budžet nisu prebačena sredstva koja pripadaju Beogradu od poreza na plate, kao i da je osam od devet tih ustanova uplatilo svoja zaduženja.

Miljković je naveo da su trenutno prema podacima Ministarstva finansija i privrede obustavljena transferna sredstva za nešto više od 50 jedinica lokalne samouprave i da će tako biti dok ne izmire svoje obaveze prema privredi.

"Sa jučerašnjim danom, nešto više od 14 milijardi dinara ukupno ugovorenih obaveza je izmireno kada je u pitanju republika, a neizmireno je bilo 76 miliona dinara, dakle 99,47 odsto obaveza prema privredi je izmireno. Kada je u pitanju lokal, ostalo je neizmireno 83 miliona odnosno 97 odsto obaveza je izmireno", dodao je on.

Miljković je pojasnio i da je Zakon o rokovima plaćanja donet zbog privrede koja ne može da čeka na naplatu isporučene robe ili usluge. "Mislim da je zakon dobar, jer povećava likvidnost privrede pre svega. Mi pratimo stanje od 15. maja i verjujte mi Zakon daje rezultate", naveo je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track