POČEO RASPUST: Počeli besplatni letnji programi za osnovce

POČEO RASPUST: Počeli besplatni letnji programi za osnovce

Beograd -
Ovog letnjeg raspusta sekretarijat sufinansira više od 100 programskih sportskih sadržaja u organizaciji 61 sportske organizacije na teritoriji svih 17 beogradskih opština

BEOGRAD - Besplatni letnji programi za sve učenike beogradskih škola počeli su danas i trajaće do kraja raspusta, u organizaciji Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

– Ovog letnjeg raspusta sekretarijat sufinansira više od 100 programskih sportskih sadržaja u organizaciji 61 sportske organizacije na teritoriji svih 17 beogradskih opština – istakao je resorni sekretar Aca Kovačević. On je za Beoinfo prezicirao da će većina programa biti realizovana u 15 beogradskih sportskih centara, kao i na Adi Ciganliji, Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja i Zavodu za sport i medicinu sporta.

– Kao i svake godine, u ponudi će se naći i sportsko-rekreativni kampovi za mlađi školski uzrast, škole plivanja i vaterpola u realizaciji sportsko-rekreativnih centara i klubova, škole tenisa, organizovanih škola sportova sa loptom i turnira, škole skijanja na vodi, jahanja, kao i različite vrste programa za osobe sa invaliditetom. Na osnovu analize predloženih programa planirano je da bude obuhvaćeno oko 30.000 beogradskih učenika sa više od 15.000 sati angažovanosti – ukazao je Kovačević.

Kada je reč o programima za mlade, sekretarijat je pomogao 55 sadržajno veoma raznovrsnih programa u realizaciji 42 organizacije, ustanova i preduzeća – dodao je Kovačević.

– Oni su stručno pripremljeni, a osnovna ciljna grupa su mladi od 15 do 19 godina. Programi će se realizovati u svim opštinama i biće raznovrsnog sadržaja: ikonopis, kaligrafija, keramika, fotografija, slikanje uljem na platnu, makrame, škole starih zanata, škole radio i tv novinarstva, filmske radionice, škola rokenrola, ekološke radionice, inkluzivne radionice – precizirao je Kovačević.

On je podsetio da će, uporedo sa sportsko-rekreativnim programima, tokom letnjeg raspusta 12 sportskih centara („Tašmajdan”, „Banjica”, „Vračar”, GCFK, „Košutnjak”, „Novi Beograd”, „Pinki”, „Zvezdara”, „Gale Muškatirović”, „Mladenovac”, „Obrenovac”, „Lazarevac – Kolubara” ), a u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu, omogućiti jedan besplatni dan u sedmici (sreda) za sve učenike beogradskih osnovnih i srednjih škola.

U okviru sportsko-rekreativnih programa, Sportsko-rekreativni centar „Pionirski grad”, Preduzeće za organizovanje sportskih i rekreativnih aktivnosti „Zvezda City Oaza”, Gradski centar za fizičku kulturu i JPSKC „Obrenovac” organzovaće letnje kampove sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim i kreativnim programima.

Škole plivanja i usavršavanje tehnike plivanja organizuju: SRC „Tašmajdan”, JPSC ,,Novi Beograd” (11. april), Gradski centar za fizičku kulturu, Ustanova za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture SRC „Ljubomir Ivanović Gedža”, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Centar za fizičku kulturu Vračar, SRC „Milan Gale Muškatirović”, SC „Olimp – Zvezdara”, „Vizura sport”, Savez za rekreaciju i fitnes Beograda, Vaterpolo klub „Partizan”, Plivački klub „Nun”, Vaterpolo klub za dame „Taš 2000”, Udruženje za sport učenika sa posebnim potrebama. Škole vaterpola biće organizovane u SRC „Tašmajdan”, u okviru Centra za fizičku kulturu „Vračar”, KSC „Pinki Zemun”, JPSC „Novi Beograd”, JP „Ada ciganlija”, Vaterpolo klubu za dame „Taš 2000” i VK „Stari grad”.

Poseban program zabave za najmlađe biće „Akvadrom – zabava na vodi” u Sportskom centru „11. april”, kao i „Hidrobik – pilates sa plivanjem” u SC „Olimp” na Zvezdari.

Škole tenisa biće u SRC „Ljubomir Ivanović Gedža”, Sportskom savezu „Sopot”, „Partizan – Žarkovo”, Teniskom savezu Beograda i Teniskom centru „Master”. Škole jahanja organizovaće konjički klubovi „Beograd”, „Bojčin” i „Stremen”.

Škole odbojke, košarke, fudbala i rukometa biće na raspolaganju zainteresovanim učenicima u Sportskom preduzeću ,,Torvel” (odbojka, košarka), JPSC ,,Olimp – Zvezdara” (košarka, odbojka, odbojka na pesku, mali fudbal), Sportskom savezu „Zvezdara” (odbojka, košarka), SRC „Ljubomir Ivanović Gedža” (odbojka, košarka), Centru za fizičku kulturu „Vračar” (košarka, mali fudbal, rukomet, mini-rukomet), „Partizan Žarkovo” (odbojka, košarka, mali fudbal), Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja (mali fudbal), Sportskom savezu „Sopot” (košarka, odbojka, odbojka na pesku, mali fudbal), OFK „Crvenka” (fudbal), FK „Lepušnica” (fudbal), KK „Beko” (košarka), OK „Begaljica” (odbojka na pesku), OK „Sterija” (odbojka), Klubu za mali fudbal „Fontana”. Između ostalih, biće organizovane škole borilačkih sportova, šaha, stonog tenisa, atletike, hokeja na travi, jedrenja, raftinga, skijanje na vodi, penjanje, škola biciklizma, orijentiringa i badmintona (sve detaljne informacije dostupne su sajtu grada Beograda www.beograd.rs )

Programi za mlade, koji su namenjeni ciljnoj grupi od 14 do 19 godina, omogućiće zainteresovanima više od 55 edukativnih programa. Prijatelji dece Beograda organizuju programe za nadarenu decu, kao što je radionica slikarstva – ulje na platnu ili škola grafike i ekslibrisa. Mladi istraživači Beograda organizuju ekološku akciju za Veliko ratno ostrvo, a Udruženje slepih i slabovidih Srbije „Beli štap” realizuje „Paletu različitosti”. Nevladina organizacija „Lenon” tradicionalno će prirediti „Malu letnju školu rokenrola”, a Aeromodelarski klub ,,Modelar” program „Primena kompozitnih materijala u izradi bespilotnih letelica”.

Sve detaljne informacije u vezi s programima, načinom prijavljivanja, mestom i satnicom mogu se videti na sajtu grada Beograda www.beograd.rs u rubrici „Gradske aktuelnosti”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track