Ada Ciganlija ponovo dobila Plavu zastavu za kvalitet plaže

Ada Ciganlija ponovo dobila Plavu zastavu za kvalitet plaže

Beograd -
Direktor JKP "Ada Ciganlija" Aleksandar Stamenković istakao je da je velika čast što je Ada ponovo dobila priznanje, koje pokazuje da su ispunjeni najviši standardi u pogledu kvaliteta plaže, vode u Savskom jezeru i celokupne infrastrukture na tom beogradskom kupalištu

BEOGRAD - Ada Ciganlija dobila je, drugu godinu za redom, prestižno međunarodno priznanje Plava zastava za kvalitet plaže Savskog jezera, čime se našla na listi najlepših plaža sveta, saopšteno je danas iz JKP "Ada Ciganlija".

Na listi najlepših plaža ove godine se nalazi 3.203 plaže i 646 marina, dodaje se u saopštenju.

Direktor JKP "Ada Ciganlija" Aleksandar Stamenković istakao je da je velika čast što je Ada ponovo dobila priznanje, koje pokazuje da su ispunjeni najviši standardi u pogledu kvaliteta plaže, vode u Savskom jezeru i celokupne infrastrukture na tom beogradskom kupalištu.

Plava zastava će se, prema rečima predstavnice "Ambasadora održivog razvoja i životne sredine" i nacionalnog operatera za program Plava zastava Sandre Radunović, ponovo vijoriti na plaži Savskog jezera, što je znak da su, uz održavanje postignutih standarda i unapređivanjem sadržaja, opet ispunjeni zahtevni međunarodni kriterijumi.

Informacija o dodeli priznanja beogradskoj Adi objavljena je pre nekoliko dana na sajtu "Fondacije za edukaciju u oblasti životne sredine", koja svake godine dodeljuje nagrade plažama i marinama širom sveta.

Odluku o dodeli plave zastave Adi Ciganliji doneo je Međunarodni žiri Fondacije na redovnom godišnjem zasedanju u Kopenhagenu na kojem je, osim Ade, priznanje dodeljeno plažama i marinama severne zemljine hemisfere.

Plava zastava za plaže i marine je međunarodni ekološki program zaštite životne sredine mora, reka, jezera i priobalja, čiji je glavni cilj održivo upravljanje vodama i obalnim pojasom, a dobija se na korišćenje za jednu kupališnu sezonu.Intelektualni vlasnik Plave zastave i međunarodni rukovodilac programa je "Fondacija za edukaciju u oblasti životne sredine", čije je sedište u Kopenhagenu, a koju je osnovao Evropski savet 1981. godine.

U taj program trenutno je uključeno više od 30 evropskih, kao i značajan broj vanevropskih država, kojima je turizam jedan od strateških ciljeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track