AVANTURA: Beograđani plove jedrilicom od Bara do Tokija

Pomorac sam majko

AVANTURA: Beograđani plove jedrilicom od Bara do Tokija

Beograd -
Dušan je diplomirani pravnik ali, kako je rekao, ni sekunde nije proveo u svojoj struci, već duže od deset godina živi i radi kao skiper, a Maja je na Sorboni diplomirala dramaturgiju

BAR - Beograđani Dušan Lazarević i Maja Đorđević saopštili su da će pokušati 17 metara dugom jedrilicom da stignu od Bara u Crnoj Gori do Tokija, a na put dug oko 20.000 milja krenuće krajem sedmice.

Planirali su da od crnogorske luke do glavnog grada Japana plove 365 dana, preko Atlantika i Tihog okeana.

Dušan je diplomirani pravnik ali, kako je rekao, ni sekunde nije proveo u svojoj struci, već duže od deset godina živi i radi kao skiper, a Maja je na Sorboni diplomirala dramaturgiju.

Čega god se uhvatimo to moramo da uradimo kreativno, pa ćemo to slediti i na ovom putu. Da bi došao od jedne do druge tačke pomoću vetra, čovek na moru mora da proba različite strategije, da se ponaša drugačije na različitim mestima. Tako i mi umetnici moramo da se prilagođavamo dok nas gura prirodna sila, rekla je Maja, prenose Vijesti.

Dušan je istakao da im je cilj da u Tokio stignu u leto 2014, “jer se jedrilicom ne žuri“.

Zna se kad koji vetrovi duvaju po svetu i te zakone prirode morate da ispoštujete. Zna se da se Atlantik prelazi krajem novembra, kada se završi sezona uragana, rekao je Dušan.

On i Maja će do tada obići čitav Mediteran, a zimi Karibe, da bi na proleće kroz Panamski kanal krenuli za Japan.

Ruta nije ni nabliža ni najbrža, ali jeste najlepša. Imamo poverenje u ovaj brod, rekao je Dušan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track