STRANI TURISTI: Beogradski hosteli na dobrom glasu u svetu

STRANI TURISTI: Beogradski hosteli na dobrom glasu u svetu

Beograd -
Pored noćenja, svaki hostel se trudi da se po nečemu izdvoji među turistima, pa će u nekom dobiti besplatan doručak ili će ih za dobrodošlicu poslužiti rakijom

BEOGRAD - Hosteli u Beogradu se među stranim turistima prilično dobro kotiraju sudeći prema ocenama na sajtu www.hostelworld.com.

Najviše ocene i pohvale uglavnom idu na račun gostoljubivosti i ljubaznosti osoblja hostela, ali i činjenice da za malo novca mogu da dobiju veliki broj usluga.

Ocene na sajtu uglavnom ostavljaju turisti koji su posetili hostele kako bi im ukazali na nedostatke sa kojima su se susreli, odnosno pohvalili dobre strane smeštaja. Međutim, beogradski hosteli mahom dobijaju pohvale, a jedino se nekima zamera to što ne prihvataju strane valute ni kreditne kartice već turisti sve moraju da plate kešom, i to u dinarima.

Ono čime su turisti najčešće oduševljeni je gostoprimstvo, čistoća, kao i činjenica da u odnosu na cenu dobijaju veliki broj usluga.

- Ovo je super hostel, a osoblje je druželjubivo i od velike je pomoći. Druge večeri od tri, koliko sam proveo ovde, poslužili su kuvanu srpsku hranu, a malo sam se i napio od pića koja se ovde služe. Stigao sam na svoj rođendan, pa su mi poklonili čokoladu na koju su stavili svećicu, a osoblje i svi koji su se u tom trenutku tu našli su mi pevali “Srećan rođendan”. Hostel je lako pronaći, a blizu su dobri kafići, kao i istorijska mesta koja treba posetiti - glasi jedan od komentara na ovom sajtu koji je ostavio Delšon Čestnat (31) iz SAD za hostel “Madness”.

Pored noćenja, svaki hostel se trudi da se po nečemu izdvoji među turistima, pa će u nekom dobiti besplatan doručak ili će ih za dobrodošlicu poslužiti rakijom.

Posetioci prestonice hvale i atmosferu koja vlada u hostelima, kao i činjenicu da im je osoblje pomagalo u svemu i da im nije smetalo da se potrude. Cene kreveta u višekrevetnim sobama su od šest do 16 evra, dok je cena kreveta u sobi sa jednim ili dva ležaja viša.

- Dolaze nam gosti iz svih zemalja, mnogo Australijanaca i Novozelanđana... Često se dešava da planiraju da ostanu dve-tri noći, pa produže boravak. Često pravimo roštilj za sve goste ili palačinke, a obavezno služimo rakiju - kaže Marija Aleksić koja radi u hostelu “Hedonist”.

Najčešće pohvale

- Gostoprimstvo

- Atmosfera

- Ljubazno osobljeNajčešće kritike

- Plaćanje samo u dinarima

- Ne primaju kreditne kartice

- Slab signal za bežični (wi-fi) net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track