NOVI UDAR PO DŽEPU: Skuplji noćni prevoz i minibus!

NOVI UDAR PO DŽEPU: Skuplji noćni prevoz i minibus!

Beograd -
Iako nadležni tvrde da je nova tarifa karata na snazi od 24. juna, osim uvođenja vremenske karte, odluke da se za nepersonalizovane i karte kod vozača u ITS1 ukida druga zona, promene cene doplatne karte i opomene, kao i poskupljenja karte kupljene kod vozača, druge promene nisu navedene

BEOGRAD - Beograđani će morati skuplje da plaćaju karte za minibus linije i noćni prevoz.

Tako,će umesto 145 dinara, putnici ove usluge plaćaju 150 dinara.Novi cenovnik se primenjuje već dve nedelje, ali je ostao u senci najavljenog sukcesivnog zapošljavanja 700 kontrolora. Takođe, neupadljivo su zamenjeni i prevoznici na pojedinim minibus linijama, mada zvanične "primopredaje" nije bilo.Putnike dodatno zbunjuje to što im u javnom gradskom prevozu prodaju karte na kojima su i dalje stare cene. I dok su na onima koje prodaju vozači u minibusu cene pre poslednjeg poskupljenja, na kartama za noćni prevoz stoje čak tri cene. Ipak mnogi sugrađani, i dok je karta u minibusu koštala 145 dinara, često od vozača nisu dobijali kusur od pet dinara, pa nisu ni primetili promenu.- Cena karte za minibus linije promenjena je od 24. juna, sa 145 dinara na 150 dinara, koliko sada iznosi karta - kaže Katarina Dragutinović iz Direkcije za javni prevoz. - Do sada nismo imali žalbe građana na to da vozači ne vraćaju kusur, a ukoliko se tako nešto dogodi molimo putnike da podnesu prijavu protiv vozača Direkciji za javni prevoz na mail info.saobracaj@beograd.gov.rsIako nadležni tvrde da je nova tarifa karata na snazi od 24. juna, osim uvođenja vremenske karte, odluke gradske uprave da se za nepersonalizovane i karte kod vozača u ITS1 ukida druga zona, promene cene doplatne karte i opomene, kao i poskupljenja karte kupljene kod vozača, druge promene nisu navedene.Inače, poslednja promena cenovnika bila je u oktobru prošle godine, kada je prevoz poskupeo 20 odsto. Vožnja minibusom koštala je 145 dinara, a umesto 120 dinara, veću cenu karte plaćali su i putnici u noćnom prevozu.Kada je reč o minibusu, u resornoj direkciji kažu da na ekspres linijama nije bilo promena prevoznika, i da je za prevoz angažovan prevoznik Grupa "Privatni autoprevoznici". Za razliku od ove informacije, na sajtu grada stoji da su ove linije poverene firmama "Domiko prevoz" i "Siti bus". A zapravo je Grupa privatnih autoprevoznika, koju čini nekoliko firmi članica, najpre preuzela "Domiko" i njegove linije, a u septembru prošle godine i minibus linije prevoznika "Sitibus". Na njima sada voze "Banbus" i "Transprodukt".

Sva poskupljenja8 odsto - 1. septembra 2008.30,2 odsto - 1. februara 2009.20 odsto - 1. januara 2011.20 odsto - 1. novembra 2011. - poskupljenje se odnosilo samo na pojedinačne karte sa 50 na 60 dinara20 odsto - 1. oktobra 2012. (zaposleni i pojedinačne karte)Putnici pripremite sitno Putnici koji hoće da se voze gradskim prevozom, a nemaju kupljenu kartu, moraju da pripreme sitan novac kako bi je kupili u vozilu. Ovo je naredba kojom su pre nekoliko dana izlepljeni gradski autobusi. Nalog je izdala Direkcija za javni prevoz, a putnici mogu da spreme tačan iznos, ili novčanicu od 200 dinara. Prevaspitavanje se tu ne završava, već putnike na početnim stanicama i dalje preusmeravaju na prva vrata, iako su nalepnice za ulaz-izlaz skinute sa vrata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja