SMRDI, ALI NIJE OPASNO: Neprijatan miris potiče od stajskog đubriva!
Foto: Beta

Dolazi iz Surčina i Ostružnice

SMRDI, ALI NIJE OPASNO: Neprijatan miris potiče od stajskog đubriva!

Beograd -
Reč je o mirisu raspadnutog organskog materijala koji se osećao kao miris kanalizacije, a na koji se Beograđani žale već dva-tri dana

BEOGRAD - Neprijatan miris koji se širi Beogradom nije štetan za zdravlje građana, a potiče od nezrelog stajskog đubriva koje se izbacuje na poljoprivredna dobra.

Doktor Milan Milutinović iz Gradskog zavoda za javno zdravlje je rekao da od pre dva-tri dana pristižu pritužbe građana zbog neprijatnog mirisa.

Prema njegovim rečima, radi se o mirisu raspadnutog organskog materijala koji se osećao kao miris kanalizacije. "Najviše su se žalili građani Novog Beograda - Blok 70 i 45, ali i sa Zvezdare i Višnjice", rekao je Milutinović i dodao da se neprijatan miris najviše oseća u ranim jutarnjim satima.

Načelnik mobilnih eko-toksikoloških jedinica je naveo da neprijatan miris najviše dolazi iz Surčina i Ostružnice, ali da to nije ništa štetno po zdravlje građana, kojima je ugrožen samo komfor.

Prema njegovim rečima, neprijatan miris se i ranijih godina širio prestonicom i to najviše u periodu posle žetve pšenice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track