FOTOGALERIJA: Tropski dan u Beogradu, plus 40!
Foto: Tanjug

FOTOGALERIJA: Tropski dan u Beogradu, plus 40!

Beograd -
Zbog najavljenih vrućina i do 40 stepeni u centru Beograda i danas će biti cisterne sa vodom za piće, potvrđeno je u Kol centru Beogradskog vodovoda
1 / 13 Foto: Tanjug

U Srbiji je danas najtoplije u Beogradu i Velikom Gradištu, gde je u 13 časova izmereno 38 stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Hitna pomoć danas je u Beogradu, gde je u 13 sati izmereno 38 stepeni Celzijusa, obavila 62 intervencije, od kojih 33 na javnim mestima."Ekipe Hitne pomoći su do 13 sati obavile 62 intervencije, od čega 33 na javnom mestu i to uglavnom zbog kolapsa", rekao je koordinator za odnose sa javnošću u Hitnoj pomoći Mirko Lutovac. Kada je reč o javnom prevozu, ekipe beogradske hitne pomoći obavile su danas do 15 sati 33 intervencije.U Hitnoj pomoći rečeno je da je do 15 sati broj intervencija dostigao dnevni prosek, a lekari su na javnim mestima najčešće intervenisali zbog slučajeva kolapsa i malaksalosti.Iz Hitne pomoći savetuju građanima da izbegavaju boravak na suncu u najtoplijem delu dana, da se adekvatno oblače i unose dovoljno tečnosti u organizam. Hroničnim bolesnicima i starijim osobama savetuje se redovna terapija i da što manje izlaze iz svojih domova u najtoplijem delu dana. Kada su visoke temperature vazduha, preporučuje se i lagana ishrana, sa dosta voća, uzimanje pet obroka dnevno, nošenje bočice sa vodom, odmor i oprez u saobraćaju.Savetuju se i šetnje ujutro i uveče, boravak u hladovini parka, pored reke, pod krošnjom drveta ili na terasi, kao i oprez na kupalištima, rekama i jezerima.

Zbog najavljenih vrućina i do 40 stepeni u centru Beograda i danas će biti cisterne sa vodom za piće, potvrđeno je u Kol centru Beogradskog vodovoda.

Cisterne će biti od 12 do 18 sati na Trgu Republike, Zelenom vencu i Slaviji, istakli su tom centru, podsetivši da su cisterne zbog vrućina postavljene od srede 24. jula.

Foto: Čitalac Kurira
Foto: Čitalac Kurira

Foto: Čitalac Kurira
Foto: Čitalac Kurira

U Loznici, Valjevu, Smederevskoj Palanci, Ćupriji i Zaječaru temperatura vazduha iznosila je 37 stepeni.

U Somboru, Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu, Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu, Negotinu, Kuršumliji i Kruševcu izmereno je 36 stepeni.

Na Paliću, u Novom Sadu, Kikindi, Požegi, Kraljevu, Nišu i Leskovcu izmereno je 35 stepeni.

U Dimitrovgradu i Vranju izmerena su 34, na Crnom Vrhu i Zlatibou 32, u Sjenici 31, a najsvežije je bilo na Koponiku, gde je temperatura vazduha iznosila 25 stepeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track