SNS: Đilase zašto Apex ima veću proviziju od GSP?
Foto: Dado Đilas

Aleksandar Jovičić, gradonačelniku

SNS: Đilase zašto Apex ima veću proviziju od GSP?

Beograd -
Imamo paradoksalnu situaciju da se svake godine iz budžeta grada izdvaja sve više sredstava a da je prevoz iz godine u godinu sve lošiji", naveo je on.

BEOGRAD- Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u skupštini Beograda Aleksandar Jovičić pitao je zbog čega profit firme Apeks, koja je zadužena za naplatu karata u prevozu, iznosi 8,53 odsto kada je Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) isti posao radilo za 3,5 odsto.

"Da li je tu razliku omogućio menadžer Dragan Đilas? Da li Đilas zna, a kao gradonačelnik bi morao, da GSP beleži gubitke od pet milijardi dinara? Iako Apeks u svojoj izjavi navodi da zapošljava 270 kontrolora, kako to da im je Đilas omogućio od novca građana Beograda dodatnih 700 kontrolora, zbog kojih je čitav sistem pred pucanjem?", naveo je Jovičić u saopštenju.

On je ocenio da na ulicama Beograda ima manje autobusa nego prošle godine i da to i građani vide i razumeju.

"Tako imamo paradoksalnu situaciju da se svake godine iz budžeta grada izdvaja sve više sredstava a da je prevoz iz godine u godinu sve lošiji", naveo je on.

Jovičić je naveo da su to sve pitanja koje građani svakodnevno postavljaju, ali bez odgovora, zbog čega bi, dodao je, možda najbolje bilo da Đilas odgovori na njih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track