SAGLASNI: Vučić i Đilas za Beograd budućnosti

Potpredsednik i gradonačelnik brzo se saglasili o poslu

SAGLASNI: Vučić i Đilas za Beograd budućnosti

Beograd -
Vicepremijer i gradonačelnik postigli su načelan dogovor o realizaciji projekta „Beograd na vodi“, kojim bi se zapušteno i zaboravljeno priobalje Save u potpunosti rekonstruisalo

BEOGRAD - Projekat „Beograd na vodi“ postaće stvarnost.Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas postigli su načelan dogovor o realizaciji projekta koji Beograd treba da spusti na reke, poznatijeg kao „Beograd na vodi“.Vučić i Đilas razgovarali su više od sat vremena u Vladi Srbije, a sastanku su prisustvovali gradski arhitekta Dejan Vasović, predstavnici Direkcije za imovinu i „Železnica Srbije“.- Dogovoreno je da se intenzivira saradnja po pitanju projekta „Beograd na vodi“, u čijem je sprovođenju neophodno da učestvuju republički i gradski organi vlasti. Dogovoreno je da se formiraju zajedničke radne grupe, koje će ubrzano raditi na realizaciji ovog projekta - saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.Podsećamo, Vučić je pre više od godinu dana u predizbornoj kampanji, kao kandidat SNS za gradonačelnika Beograda, predstavio projekat „Beograd na vodi“, kojim bi se zapušteno priobalje Save u potpunosti rekonstruisalo. Projektom je predviđeno izmeštanje železničke i autobuske stanice, izgradnja poslovno-turističkog kompleksa, stambenih blokova, ali i očuvanje kulturnih objekata, uz nove sadržaje, kao i objekte za sport i rekreaciju.- Mnogo je investitora zainteresovanih za taj projekat. Samo u izgradnju i u eksploataciju takvog jednog projekta bilo bi uključeno najmanje 200.000 ljudi. Realizacija bi dobrim delom rešila problem nezaposlenosti u Beogradu, a glavni grad Srbije postao bi turistička atrakcija u jugoistočnoj Evropi - rekao je tada Vučić.Bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani, koji je u Beogradu boravio na Vučićev poziv, izjavio da je „Beograd na vodi“ potencijal koji mora da se iskoristi.- Svi veliki uspešni i predivni gradovi u svetu izlaze na reke, i to je potencijal koji i Beograd treba da iskoristi. Sada sve to izgleda prljavo i uništeno. Podseća me na Njujork od pre mnogo godina. Ipak, sve to može da se promeni - rekao je Đulijani koji bi mogao ponovo da dođe u Beograd u septembru.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Na reci će biti i stambeni blokovi i poslovni prostor
Na reci će biti i stambeni blokovi i poslovni prostor

Kanal do luksuznog kompleksaNa mestu gde se trenutno nalazi Bara Venecija planirano je da bude izgrađen poslovni kompleks zgrada, luksuznih hotela, stambenih blokova, ali i pratećih kulturnih i sportskih sadržaja za rekreaciju. Luksuzni deo biće odvojen posebnim kanalom.

Beogradu bi ostalo više od 450 miliona evraOd taksa za građevinsko zemljište Gradu Beogradu bi ostalo više od 450 miliona evra, a njegova realizacija ne bi dodatno zaduživala Beograđane.Takođe, u Beogradu bi se smanjila stopa nezaposlenosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track