MOST NA ADI: Radovi na petljama gotovi u decembru!
Foto: Beoinfo

U planu nove linije prevoza

MOST NA ADI: Radovi na petljama gotovi u decembru!

Beograd -
Nakon završetka glavnih pelji radiće se i saobraćajnica koja petlju „Jurija Gagarina” povezuje sa Tošinim bunarom, kao i prilaz Bulevaru Patrijarha Pavla i njegova rekonstrukcija

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda je obilazeći petlje „Radnička” i „Jurija Gagarina” najavio da će radovi biti gotovi u decembru, kao i da će biti uvedene nove linije javnog prevoza preko Mosta na Adi.

Nakon završetka glavnih pelji radiće se i saobraćajnica koja petlju „Jurija Gagarina” povezuje sa Tošinim bunarom, kao i prilaz Bulevaru Patrijarha Pavla i njegova rekonstrukcija.

- Za Novu godinu bi Beograđani trebalo da prelaze preko dva potpuno nova nadvožnjaka i sa petljom koja u potpunosti funkcioniše. Na ovom mostu možete najbolje da vidite kako se Beograd razvija i menja. Petlja u Radničkoj je jedan od najzahtevnijih građevinskih poduhvata urađenih u modernoj Srbiji. Rade se i pristupne saobraćajnice do Buvlje pijace a onda kada dobijemo saglasnost Evropske banke i nastavak sve do Tošinog bunara. Biće novih autobuskih linija koje će spojiti Novi Beograd i Banovo brdo kao i druge delove Beograda, a radimo i na projektu tramvaja preko novog mosta dok ne dođemo do realizacije projekta metroa. Posle toga nam ostaje da sa strane Čukarice napravimo silazak do Bulevara Patrjarha Pavla do ulaska u Košutnjak, a onda kasnije kako sredstava budu dozvoljavala i nastavak i rekonstrukciju Patrijarha Pavla do Rakovice - rekao je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Radove su obišli i gradski menadžer Aleksandar Bijelić i predsednici opština Čukarica i Novi Beograd Zoran Gajić i Aleksandar Šapić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track