Apel stanarima: Ne odglavljujte se sami iz lifta!

JP Gradsko stambeno

Apel stanarima: Ne odglavljujte se sami iz lifta!

Beograd -
Samo pukom slučajnošću nije došlo do tragičnog ishoda, s obzirom da smo bili svedoci da upravo prilikom ovakvih pokušaja odglavljenja je dolazilo do težeg povređivanja

Ekipe službe hitnih intervencija Javnog preduzeća „Gradsko stambeno“ zatekle su alarmantnu situaciju na terenu. U prethodnim mesecima broj samostalnih odglavljenja je znatno povećan. Uočeno je nasilno otvaranje spoljnih vrata i pokušaj popravke lifta od strane neovlašćenih lica. Najopasniji slučajevi koje su majstori zatekli su otvorena vrata a lift van stanice, što nije moguće izvesti bez upotrebe alata. I pored brojnih upozorenja i apela da je ovakvo ponašanje najstrože zabranjeno a pre svega opasno, građani i dalje pribegavaju ovim rešenjima.Na jednoj od lokacija majstori JP „Gradsko stambeno“, kada su po prijavi izašli na teren, zatekli su razbijeno staklo kroz koje su se osobe zaglavljene u liftu provukle. Samo pukom slučajnošću nije došlo do tragičnog ishoda, s obzirom da smo bili svedoci da upravo prilikom ovakvih pokušaja odglavljenja je dolazilo do težeg povređivanja.

Drugi veoma čest slučaj je samostalna, nestručna i neovlašćena upotreba trouglastih ključeva kojim pojedina lica otvaraju vrata zaglavljnog lifta.

Ovakve situacije su izuzetno opasne zbog toga što se tada vrata mogu otvoriti na stanici na kojoj se ne nalazi kabina lifta, a posledice po bezbednost svih korisnika lifta mogu biti nemerljive. Najveći broj nezgoda i nesrećni slučajevi koji su vezani za liftove dešavaju se upravo zbog nepravilne upotrebe i nasilnog ili nestručnog odglavljivanja liftova. Zbog bezbednosti svih stanara i korisnika JP „Gradsko stambeno“ snažno apeluje da građani ni u kom slučaju ne pokušavaju da na svoju ruku pomognu osobi zaglavljenoj u liftu samostalnim pokretanjem lifta.

Jedini bezbedan način u ovakvim situacijama je pozvati i sačekati Službu hitnih intervencija JP „Gradsko stambeno“, ukoliko ste korisnik usluga. Po primljenom pozivu majstori hitnih intervencija stižu u najkraćem roku na teren, a služba je dostupna 24 časa. Pozive u slučaju zaglavljenja osoba u liftu prijaviti na telefon 3950-300. Ukoliko lift ne održava „Stambeno“ neophodno je pozvati nadležno preduzeće za održavanje lifta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track