SNS: Đilas se ponaša histerično, promene su neophodne!
Foto: Tanjug

Lider DS razorio Beograd

SNS: Đilas se ponaša histerično, promene su neophodne!

Beograd -
Odbornici SNS smatraju da mora doći do promena u Beogradu i smene Đilasa, ali će se o tome tek razgovarati između lidera SNS Aleksandra Vučića i SPS Ivice Dačića

BEOGRAD - Šef odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda Aleksandar Jovičić izjavio je da mora doći do smene vlasti u glavnom gradu, a gradonačelniku Draganu Đilasu je, povodom optužbi na račun SNS za uvođenje diktature, poručio da ima ozbiljne probleme, manjak rezultata i da je "miljama iza Aleksandra Vučića".

Jovičić je, komentarišući Đilasovo današnje istupanje, rekao da su optužbe za diktaturu zapravo autoprojekcija, jer je način na koji Đilas rukovodi i svojom strankom i Beogradom upravo - diktatura."Đilas je miljama iza Aleksandra Vučića", ocenio je Jovičić.

On je rekao da gradonačelnik nema rezultate, da je Beograd postao biro za zapošljavanje kadrova DS i da je ponašanje gradonačelnika histerično. Jovičić ne vidi zašto, kako je rekao, nekom smeta najava prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da neće biti zaštićenih u istragama, i zašto je problem da se ispita "najveći medijski tajkun koji ima bogatstvo kao budžet grada Beograda".

Biće istražene sve radnje na štetu Srbije

On je istakao da će biti istraženi svi koji su na neki način načinili štetu građanima Srbije, a ako među njima bude i predstavnika SNS, i oni će, rekao je, biti procesuirani. Prema njegovim rečima, odbornička grupa SNS u Skupštini grada Beograda smatra da mora da dođe do promene vlasti u glavnom gradu, a o čemu će biti reči na najvišem nivou, odnosno o tome će razgovarati lideri naprednjaka i SPS, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.

Jovičić je ponovio da je SNS za promenu vlasti u Beogradu jer je Demokratska stranka odavno prestala da radi u interesu Beograđana. "Postoji klima na obe strane da su promene neophodne i da je (Dragan) Đilas razorio Beograd", rekao je Jovičić. Na pitanje kakav je stav PUPS-a o promenama u glavnom gradu, Jovičić je rekao da je PUPS u koaliciji sa SPS i da je na socijalistima da "urazume svoje koalicione partnere". "Sačekaćemo SPS. SPS treba da kaže da li želi da podržava vlast Dragana Đilasa ili će izaći iz te vlasti", rekao je Jovičić, napominjujući da je vreme da Beograd krene putem modernizacije.

Šta je bilo s nosiocem liste u Zemunu

Upitan da prokomentariše predlog Đilasa da gradonačelnike treba neposredno da biraju građani, Jovičić je rekao da Đilas ima kreativne ideje, ali u možda pogrešno vreme za njega samog. Đilas, primetio je, nije imao dovoljno hrabrosti da bude nosilac izborne liste za lokalne izbore u Zemunu, jer je strahovao, opravdano, da bi u tom slučaju ostvario lošiji rezultat od onoga koji je DS postigao u toj opštini. Gostujući na televiziji "Pink 3", Jovičić je rekao da je "tragično da nekome smeta da Srbija krene napred i putem modernizacije, kao što je slučaj sa Đilasom".

"On očigledno želi da nastavi da kontrolise sve u Srbiji, a da ga podjednako vole kao Vučića, a to je nemoguće, jer građani ne vole ljude zatrovane mržnjom", rekao je Jovičić, koji smatra da je to "Đilasov manir". On je ocenio da Beograđani ne podržavaju Đilasa i naveo da ga je pozvao da dele propagandni materijal u autobusima, ali da nije dobio odgovor, jer Đilas "ne sme da izađe pred građane". Na pitanje da li će Đilas "biti pluskvamperfekat", Jovičić je rekao da će se o tome odlučivati na najvišem nivou, ali da ni "Đilas, ni njegovi poltroni neće uspeti da zaustave modernizaciju Srbije. "Da li Dragan Šutanovac može nešto da kaže Nebojši Rodiću, a u vreme mandata je obezbedio veoma lep pašnjak kod Hrama? Šta može Božidar Đelić da kaže Lazaru Krstiću, kad je došao i izašao iz zemlje sa bogatstvom od 10 miliona evra", rekao je Jovičić, koji je i potpredsednik Izvršnog odbora SNS.

Beograđani subvencionišu firmu "Apeks" sa 450.000 evra!

Govoreći o rezultatima vlasti u Beogradu, Jovičić je rekao da je grad prezadužen sa 900 miliona evra, a da se ne vidi suštinski boljitak za građane. Đilas, prema Jovičićevim rečima, subvencioniše firmu "Apeks" sa 450.000 evra novca Beograđana, a "Apeks" dobija 8,5 odsto od cene svake karte prodate u "Bus plus" sistemu. "Zašto Đilas svoje menadžersko umeće koristi da razvija nečije firme koristeći budzet Beograda", upitao je Jovičić i dodao da je kupljeno 200 autobusa firme Solaris, umesto da je za taj posao angažovan domaći Ikarbus. Jovičić je rekao da je Đilas, koga naziva "zaštitnim licem "Bus plusa"", Beograd doveo do ivice bankrota, da je na prethodnoj sednici gradskog parlamenta grad zadužen za 60 miliona evra, a da su gradska preduzeća u ogromnim dugovanjima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track