STRATEŠKO PARTNERSTVO: Mercedes ulaže u Ikarbus!

Sajam automobila Frankfurt

STRATEŠKO PARTNERSTVO: Mercedes ulaže u Ikarbus!

Beograd -
Na šasiji mercedesa i uz njihov menadžment, "Ikarbus" će praviti nadogradnju za autobuse i to ne samo za naše, već i za treća tržišta

FRANKFURT - Nemačka automobilska kompanija "Mercedes" će napraviti strateško partnerstvo sa beogradskim proizvođačem autobusa "Ikarbusom" uz pomoć Vlade Srbije, potvrdio direktor "Mercedes Benca" za Srbiju Rolf Jirgen Zajarle na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Razgovara se i o fabrici kamiona u Priboju.

Na šasiji "Mercedesa" i uz njihov menadžment, "Ikarbus" će praviti nadogradnju za autobuse i to ne samo za naše, već i za treća tržišta.

Razgovaralo se i o fabrici kamiona u Priboju, ali se još prikupljaju informacije o mogućim oblicima saradnje.To bi bila druga veća strana kompanija koja dolazi u Srbiju i sigurno bi na duži rok bilo rešeno pitanje autobusa za gradski prevoz, ali i velikih autobusa za međugradski prevoz.

Što se tiče nastupa "Fijata" na 65. Sajmu automobila u Frankfurtu, ova kompanija predstavlja svoj novi proizvod, "Fijat 500L living", model sa sedam sedišta, produžen u odnosu na osnovnu verziju.

On će biti dopunjen sa tri mala motora, dva benzinska od 900 i 1.400 kubika "turbo", jednim novim dizelašem od 1.600 kubika koji je takođe "turbo".

Ovo je veoma značajno, jer je "Fijat" do šestog meseca izvezao iz Srbije 839,6 miliona evra ili četiri puta više nego što je autoindustrija Srbije ikada izvezla.Do kraja godine, izvoz "500L-a" i "500L-a living" distići će čak 1,6 milijardi evra, što će biti najveći pojedinačni izvoz automobilske industrije na Balkanu.Prema rečima stručnjaka, to je veliki uspeh s obzirom da fabriku u Kragujevcu opslužuje samo 3.000 radnika.Ukupno treba da se proizvede oko 100.000 vozila, a čak 25 odsto treba da ode na američko tržište.

http://www.youtube.com/watch?v=Q_2pdqsdOBw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track