OPREZ: Taksisti koji vas dere ne plaćajte, prijavite ga!

Beograd

OPREZ: Taksisti koji vas dere ne plaćajte, prijavite ga!

Beograd -
Građanima je u slučaju da otkriju taksistu prevaranta najbolje da odmah pozovite Sekretarijat za inspekcijske poslove ili Komunalnu policiju

BEOGRAD - U slučaju da primetite da taksista pokušava da vas prevari, kao što je prevarena gošća Beograda iz Francuske kojoj je nepoznati taksista vožnju od aerodroma do centra naplatio 65 evra - najbolje je da ne dajete novac prevarantu već da odmah pozovite Sekretarijat za inspekcijske poslove ili Komunalnu policiju.

Njihove dežurne ekipe izaći će na lice mesta i podneti zahtev za pokretanje prekršajne prijave protiv taksiste. Broj inspekcije je 2754-297 i 330-9490, dok komunalnu policiju možete dobiti na broj 0800/110-011.

Korisnici Tvitera juče su u velikom broju šerovali račun od 65 evra koji je prevarena Francuskinja dobila od taksiste “Beotaksija”, dok vožnja na toj relaciji ne košta više od 1.800 dinara.

U “Beotaksiju” kažu da je račun nepravilno ispisan, bez pečata, broja vozila i imena vozača, pa je mogao da ga izda bilo ko.

- Ograđujemo se od ovoga, jer danas račun može svako da skenira. Ovo je blanko račun bez oznake vozača i s obzirom na to da nema pečat, verovatno se radi o falsifikatu. Da je to stvarni račun, iznos bi pisao u dinarima, tvrdi Dragan Maksimović iz Izvršnog odbora “Beotaksija”, koji dodaje da se ni njima ni Saobraćajnoj inspekciji niko nije žalio zbog ovog računa.

Obren Šiljković, pomoćnik Sekretara za inspekcijske poslove, kaže da stranka koja je oštećena povećanom naplatom treba da podnese prijavu Sekretarijatu za inspekcijske poslove, nakon čega inspektor podnosi zahtev za pokretanje prekršajne prijave.

- Nakon prijema prijave saobraćajni inspektor utvrđuje tačnost navoda prijave i identitet vozača, nakon što ga stranka prepozna preko slike. Zaprećena kazna kreće se u rasponu od 80.000 do 200.000 dinara i oduzimanje dozvole za rad, kaže Šiljković, koji napominje da inspekcija ne može da vrati novac koji je mušterija već dala vozaču.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track