BEZ SAOBRAĆAJA: U nedelju pešačka zona od Slavije do Trga Republike!
Foto: Beoinfo

Beograd

BEZ SAOBRAĆAJA: U nedelju pešačka zona od Slavije do Trga Republike!

Beograd -
Trolejbusi sa linija 19, 21, 22 i 29 saobraćaće na skraćenim trasama od Trga Slavija do perifernih terminusa, autobusi sa linija 24, 26, 37 i 44 će saobraćati, u oba smera: Trg republike – Makedonska – Dečanska – Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama

BEOGRAD - U okviru obeležavanja „Evropske nedelje mobilnosti – Dan bez automobila”, Sekretarijat za saobraćaj u nedelju, 22. septembra, od 10 do 15 časova organizuje pešačku zonu od Slavije do Trga republike. Tokom održavanje ove manifestacije Ulica kralja Milana, Terazije i Kolarčeva biće zatvorene za kretanje motornih vozila.

Ulicom kneza Miloša i Resavskom, koje se ukrštaju sa pešačkom zonom, saobraćaj motornih vozila će se odvijati po ustaljenom režimu. Vozila koja se kreću Ulicom Svetozara Markovića na raskrsnici sa Kralja Milana neće moći da skrenu levo i desno u Kralja Milana, nego moraju da nastave pravo prema raskrsnici sa Resavskom.

U ovom periodu doći će do izmena u režimu rada vozila javnog gradskog prevoza. Trolejbusi sa linija 19, 21, 22 i 29 saobraćaće na skraćenim trasama od Trga Slavija do perifernih terminusa (kao lokalne linije) sa sledećim brojem: linija 19L, 21L, 22L i 29L trolejbusa. Autobusi sa linija 24, 26, 37 i 44 će saobraćati, u oba smera: Trg republike – Makedonska – Dečanska – Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama. Autobusi sa linije 37 i 44, u smeru ka periferiji, koristiće stajalište „Trg republike” (zajedno sa linijama 24 i 26). Vozila sa linije 27 će, u smeru ka Trgu republike, saobraćati trasom: Bulevar kralja Aleksandra – Dečanska – Makedonska – Trg republike. Autobusi sa linije 31 saobraćaće u oba smera: Studentski trg – Trg republike – Makedonska – Dečanska – Bulevar kralja Aleksandra – Kneza Miloša – Nemanjina – Trg Slavija i dalje redovnom trasom.Vozila javnog prevoza će na izmenjenim delovima trase koristiti postojeća stajališta, a stajališta kod hotela „Kasina” i „Moskva”, kao i kod „Beograđanke” ukinuta su od 10 do 15 časova.Iz Sekretarijata za saobraćaj apeluju na vozače da na mestima ukrštanja sa pešačkom zonom voze sa povećanom opreznošću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track