ALEKSANDAR JOVIČIĆ: SNS i SPS za vikend odlučuju o smeni Đilasa!
Foto: Tanjug

Donosi se konačna odluka

ALEKSANDAR JOVIČIĆ: SNS i SPS za vikend odlučuju o smeni Đilasa!

Beograd -
Krajnje je vreme da se preispita dosadašnje upravljanje glavnim gradom koji je doveden u finansijski neodrživo stanje, rekao je Jovičić

BEOGRAD - Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije tokom vikenda doneće konačnu odluku o načinu promene vlasti u Beogradu, izjavio je predsednik odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Jovičić.

"Verujem da ćemo već u utorak povući konkretne korake ka početku suštinskih promena u Beogradu. Krajnje je vreme da se preispita dosadašnje upravljanje glavnim gradom koji je doveden u finansijski neodrživo stanje", rekao je Jovičić.

On je dodao da se mora skrenuti pažnja "na tendenciju koja se javlja kod naših političkih suparnika kada je u pitanju smena vlasti u Beogradu", ističući da su poslednje izjave visokih funkcionera DS o navodnoj nelegitimnosti eventualne smene Dragana Đilasa sa mesta gradonačelnika Beograda "zlonamerne zamene teza".

"Deklarativno se pozivaju na evropske i demokratske vrednosti, dok faktički ugrožavaju institucije koje funkcionišu upravo po tim principima. Izbori i izglasavanje nepoverenja u Skupštini Grada su jednako legitimni i legalni način da se Đilas razreši funkcije", rekao je Jovičić.

On je objasnio da je po Statutu Beograda glavni organ vlasti Skupština Grada.

"Ta institucija je legitimni nosilac izborne volje građana na period od četiri godine. Đilas je izabran u toj skupštini, te u toj skupštini može biti i razrešen ukoliko predstavnici građana tako odluče", podvukao je Jovičić.

Jovičić je ocenio i da je "očigledno DS u velikoj krizi političkog identiteta".

"Srbija je danas demokratska država koja je na putu priključivanja EU. Mislim da je vreme da funkcioneri DS konačno shvate da su se vremena promenila", rekao je Jovičić.

I potpredsednik SPS Branko Ružić izjavio je ranije danas da će SPS i SNS ovog vikenda razgovarati o promeni vlasti u Beogradu i da će u naredna dva-tri dana javnosti biti poznato hoće li u glavnom gradu doći do rekonstrukcije vlasti ili do novih izbora.

Na pitanje novinara koja je opcija izglednija, da li vanredni izbori ili rekonstrukcija, Ružić je rekao da na to pitanje neće da odgovori niti da se bavi hipotezama, dodavši da su u pitanju nijanse o kojima će biti reči narednih dana.Skupština grada Beograda zakazana je za utorak 24. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track