OPREZ, BEOGRAĐANI! NARANDŽASTI ALARM: Košava ne prestaje! Očekuje se sneg do 30 cm!
Foto: Jelena Rafailović

Veje

OPREZ, BEOGRAĐANI! NARANDŽASTI ALARM: Košava ne prestaje! Očekuje se sneg do 30 cm!

Beograd -
Posle snežne noći svi putevi u Beogradu su prohodni, ali vetar nanosi sneg i stvara poteškoće vozačima na pojedinim usponima.

akođe, naveo je da u gradu nema udesa, da se prolazi svuda, ali je na svim usponima veoma teško voziti zbog vetra koji nanosi sneg.

Dežurni dispečer je rekao da problem prave vozači koji na svojim vozilima imaju loše pneumatike. Direktor "Beokom servisa" Darko Glavaš apelovao je da zbog narandžastog meteo alarma, koji je na snazi zbog jakog udara vetra, građani uklone svoja motorna vozila sa tramvajskih šina i uzbrdica, osiguraju predmete na terasama, a na učesnike u saobraćaju da koriste zimsku opremu i da brzinu prilagode zimskim uslovima na putevima.

Narandžasti meteo alarm koji podrazumeva jake udare vetra od preko 80 kilometara na sat. Glavaš je podsetio vlasnike objekata i skupštine stanara na obavezu uklanjanja snega i leda ispred objekata i zgrada, kao i na obavezu uklanjanja ledenica sa isturenih delova fasada i krovova iz bezbednosnih razloga, navedeno je u saopstenju Službe za informisanje grada.

"Ekipe javnih komunalnih preduzeća danonoćno su angažovane i u sklopu svojih nadležnosti vode računa o gradskim ulicama i trotoarima", istakao je Glavaš.

S obzirom na to da je u Beogradu na snazi narandžasti meteo alarm, Glavaš je pozvao građane da osiguraju predmete na terasama i preduzmu sve mere kako ne bi došlo do povređivanja prolaznika.

"Molim sugrađane i da svoja vozila ne parkiraju na stajalištima, šinama, kao i mestima kuda prolaze vozila Zimske službe, ali i da se, kada primete takva vozila, pomere sa puta kako bi oni mogli nesmetano da čiste sneg", naglasio je Glavaš.

Član Gradskog veća Beograda Dragomir Petronijević i direktor preduzeća Beograd-put Ivan Tejić izjavili su da je na ulicama glavnog grada više od stotinu ekipa tog preduzeća koje aktivno uklanjaju sneg sa ulica i da se saobraćaj odvija otežano, ali bez zastoja.Kako je saopštila gradska uprava, Petronijević je rekao da je najveći problem u aktuelnim vremenskim uslovima to što pucaju cevi, te da su već problemi rešeni na Vidikovcu i Čukarici.

(Tanjug/Beta/B92/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track