VESIĆ: Beograd je ponosni domaćin sastanka ministara OEBS
Foto: Dragana Udovičić

VESIĆ: Beograd je ponosni domaćin sastanka ministara OEBS

Beograd -
BEOGRAD - Beograd ima čast da bude diplomatska prestonica sveta i Beogradjane čini posebno ponosnim to što su Srbija i Beograd domaćini jednog od najvećih diplomatskih skupova u svetu, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić povodom početka ministarskog sastanka OEBS-a.

"Beograd je u svojoj istoriji bio domaćin velikih medjunarodnih skupova koji su menjali istoriju. Tu pre svega mislim na prvu konferenciju nesvrstanih koja je održana 1961. godine i na kojoj je nastala alternativa tadašnjoj blokovskoj podeli i hladnom ratu.

Naš grad je 1977-78. godine bio domaćin i samita tadašnje Konferencije za evropsku bezbednost i saradnju (KEBS) prvoj posle osnivanja u Helsinskiju, iz koje je nastao današnji OEBS", navodi se u izjavi Vesića.

Prema njegovim rečima, današnji skup u Beogradu dokaz je visokog ugleda Srbije i premijera Aleksandra Vučića u svetu i on označava "veliki povratak Srbije na svetsku pozornicu".

"Grad Beograd je zahvalan Vladi i premijeru zato što se ovakav dogadjaj organizuje u srpskoj prestonici i zato što smo dobili priliku da se predstavimo u najboljem svetlu", izjavio je Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja