EKSKURZIJE KAO TEZGA: Nastavnici od turističkih agencija primali 5.000 po detetu!
Foto: Marina Lopičić

Javna tajna

EKSKURZIJE KAO TEZGA: Nastavnici od turističkih agencija primali 5.000 po detetu!

Društvo -
Pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević kaže da su te dnevnice vrlo jasne i da mogu da iznose po danu od 2.500 do 2.700 dinara, i to isključivo u neradnom danu

BEOGRAD - Učitelji i nastavnici su, kako bi ekskurzije bile što posećenije, primali dnevnice od turističkih agencija do čak 5.000 dinara po detetu.

Ministarstvo prosvete izdalo uputstvo školama da dnevnice mogu biti isplaćivane isključivo na osnovu Uredbe o naknadama državnih službenika.

Višegodišnje žalbe roditelja da su ekskurzije preskupe, stigle su do nadležnih. Učitelji i nastavnici su, kako bi ekskurzije bile što posećenije, primali dnevnice od turističkih agencija do čak 5.000 dinara po detetu.

Tim povodom, Ministarstvo prosvete izdalo je uputstvo školama na osnovu koga dnevnice mogu biti isplaćivane isključivo na osnovu Uredbe o naknadama državnih službenika.

Pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević kaže da su te dnevnice vrlo jasne i da mogu da iznose po danu od 2.500 do 2.700 dinara, i to isključivo u neradnom danu.

"Ukoliko te aktivnosti i obaveze imaju u radnoj sedmici, ne mogu se dodatno plaćati na ovaj način. Pre svega, mi ćemo učiniti da letovanja, zimovanja, odlasci na ekskurzije na jednodnevne izlete, višednevne izlete i bilo kakve ostale aktivnosti budu pre svega pod većom lupom javnosti", naglasio je Antonijević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track