MUK: U Lasti bi da zataškaju prebijanje direktora!
Foto: Think

Još se kriju detalji o tuči rukovodilaca

MUK: U Lasti bi da zataškaju prebijanje direktora!

Društvo -
Ni učesnici incidenta ni direktori ne žele da objasne detalje sukoba dvojice čelnika, ali će posle pisanih izjava krivac biti suspendovan

BEOGRAD - Odgovorni će biti kažnjeni.Šta se zaista dogodilo u kancelariji direktora za kontrolu i bezbednost saobraćaja u preduzeću „Lasta“ Zorana Milića, koji je u petak pretukao kolegu Dejana Ristića, direktora pravnih poslova, još je tajna jer niko od učesnika sukoba, ali i odgovornih u tom preduzeću ne želi da saopšte detalje tog incidenta. Da se u tom preduzeću izgleda trude da zataškaju incident jasno je po tome što ni Zoran Milić ni žrtva Dejan Ristić ne žele da pričaju o tome.Svi ćuteDirektor pravnih poslova Dejan Ristić ni juče nije odgovarao na naše pozive, a ni direktor za kontrolu i bezbednost saobraćaja Zoran Milić nije hteo da govori o napadu na kolegu Ristića.- Ne mogu vam ništa reći. Dogovoreno je da sve izjave daju generalni direktor i njegov zamenik - rekao je kratko Milić. Milić, koji je nasrnuo na kolegu Ristića jer je odbio da mu ustupi podatke o radu preduzeća bez saglasnosti Izvršnog odbora direktora, mogao bi da dobije suspenziju, saznaje Kurir.Prvo izjaveŠturu izjavu o incidentu dao je juče i generalni direktor „Laste“ Velibor Sovrović koji je gotovo ponovio svoje reči od prethodnog dana. Osim toga, on je dodao i da će odluka o kaznama biti doneta kada obojica učesnika Izvršnom odboru direktora „Laste“ podnesu pisane izjave o incidentu koji se odigrao u petak.- Imali smo sastanak Izvršnog odbora direktora i opšti je stav svih da se o toj situaciji informišemo posle uzimanja izjava od oba direktora koja su učestvovala u tom događaju. Tek posle dostavljanja njihovih izjava postupićemo u skladu s pravilnikom preduzeća - istakao je Sovrović. On je dodao da, prema pravilima tog preduzeća, odgovornom za incident sledi suspenzija.Kazna za krivca- Najverovatnije će uslediti suspenzija odgovornog, ali ne mogu da prejudiciram rešenje dok ne dobijemo izjave oba direktora. Očigledno je da se desilo nešto što je proisteklo iz njihovog međusobnog kontakta. Obojica su na terenu i očekujem da će ujutru dostaviti izjave. Zavisno od činjenica, odlučićemo da li će biti suspendovan jedan odgovorni ili obojica ili nijedan - rekao je Sovrović juče za Kurir.

Milić: Dogovoreno je da izjave daju samo generalni direktor i njegov zamenik
Milić: Dogovoreno je da izjave daju samo generalni direktor i njegov zamenik

Prebio ga u prisustvu sindikalcaZoran Milić je, kao što je Kurir već pisao, u petak od Dejana Ristića tražio da mu ustupi podatke o radu preduzeća, ali je ovaj odbio da to učini bez saglasnosti Izvršnog odbora. Potom je Milić preko predsednika ASNS u „Lasti“ Radeta Vidosavljevića pozvao Ristića u kancelariju da razreše taj problem. Kad je ovaj ušao, Milić je, kako je Kurir saznao, počeo da tuče Ristića. Od težih rana Ristića je spasao zamenik direktora „Laste“ Nemanja Tomović, koji je dotrčao kad je čuo zapomaganje sekretarica koje su čule lomljavu u Milićevoj kancelariji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track