Najnovije vesti

UMALO IZGUBIO OKO: Čipovani pas na Senjaku izujedao dečaka po glavi

Deda spasao iz čeljusti

UMALO IZGUBIO OKO: Čipovani pas na Senjaku izujedao dečaka po glavi

Društvo
00:00h
Kada je oborio mog unuka, šutnuo sam ga u stomak i on se udaljio na nekih metar i po, ali je ponovo napao dete, zarivajući mu zube u glavu. Jedva sam ga odvojio, priča Usen N.

BEOGRAD - Devetogodišnjeg E.N. iz beogradskog naselja Senjak je prošlog četvrtka napao pas lutalica, nanevši mu četiri rane u predelu oka.

Ovo je već četvrti slučaj napada tog psa. Nakon što je uhvaćen, ispostavilo se da je čipovan. Incident se dogodio prošlog četvrtka oko devet uveče, samo nekoliko ulica dalje od kuće u kojoj živi dečakova porodica.

Pas mešanac je prvo oborio dete na zemlju i onda ga ujeo za glavu.

„Bilo nas je petoro odraslih i E.N. Pas je mirno ležao i samo je u jednom trenutku skočio na E.N.“, počinje priču Usen N, deda nastradalog dečaka, koji ga je spasao iz čeljusti razjarenog psa.„Sve se desilo veoma brzo. Možda ga je izazvalo to što je E.N. čučnuo da uzme kesicu čipsa koju je prethodno bacio na ulicu, a ja sam mu rekao da je pokupi i baci u kantu. Kada je oborio mog unuka, šutnuo sam ga u stomak i on se udaljio na nekih metar i po, ali je ponovo napao dete, zarivajući mu zube u glavu. Jedva sam ga odvojio od unuka. Nisam znao koliko su ozbiljne rane jer je bio prekriven krvlju. Odmah sam se uputio u Urgentni centar. Nisam smeo takvog da ga vodim roditeljima. Odatle su nas uputili u Tiršovu, a onda i u Infektivnu kliniku“, priča Usen.„Kada me je pas zaskočio, bio je veći od mene. Mnogo sam se uplašio, ne znam šta bih radio da nije bilo mog dede“, kaže devetogodišnji dečak.

Detetu su konstatovane četiri ubodne rane u predelu oka. Jednu čak nisu mogli da ušiju jer je previše blizu oka. dečakova majka Alma kaže da je još u šoku.

„Kada sam videla dete sa zavojem preko lica, počela sam da se tresem i vrištim. Još sam pod utiskom. E. N. noćima ne spava, ne ide u školu. Mi znamo tog psa, svi ga zovu Meda. U kraju je već četiri, pet godina. Doskora nije pravio nikakve probleme, a onda su se za nekoliko meseci desila četiri napada. Ipak, niko ih nije prijavio, pa se na tome završilo“, priča Alma.

Po prijavi Infektivne klinike o napadu, ekipa Veterinarske ustanove „Beograd“ izašla je na teren i uz pismenu potvrdu dede povređenog dečaka koji je psa prepoznao, pokupila psa i smestila u karantin u Ovči. Tokom pregleda utvrđeno je da je pas čipovan, odnosno da je vlasnički i o tome je obavešten vlasnik psa, protiv koga će biti pokrenut postupak za nesavesno držanje psa. Inače, to nije jedini pas lutalica u tom kraju.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...