HIT: Američki NVO zabranio gej paradu?!
Foto: Zorana Jeftić

Nevladina organizacija tvrdi

HIT: Američki NVO zabranio gej paradu?!

Društvo -
Pobeda u Beogradu! Naši lideri su pomogli pokretu Dveri da ubedi Vladu da ne dozvoli održavanje gej parade - piše u saopštenju u kojem organizacija obaveštava američku javnost da je njihov pritisak na Vladu Srbije doveo do zabrane

BEOGRAD - Ko je ovde lud?Američka organizacija Svetski kongres porodica (SKP) tvrdi da je zaslužna za zabranu gej parade u Beogradu! U saopštenju za javnost ova organizacija tvrdi da je zaslužna što je i ove godine u Srbiji zabranjen Prajd.- Pobeda u Beogradu! Naši lideri su pomogli pokretu Dveri da ubedi Vladu da ne dozvoli održavanje gej parade - piše u saopštenju u kojem organizacija obaveštava američku javnost da je njihov pritisak na Vladu Srbije doveo do zabrane.- Vaša borba je naša borba. Borba za porodicu je borba za civilizaciju. Svetski kongres porodica i više od 40 naših partnera iz 16 zemalja ponosni su što su stali uz srpski narod u borbi za prirodnu porodicu - osnovnu jedinicu ljudskog društva, koja je garantovana Deklaracijom o ljudskim pravima iz 1948. godine - rekao je Don Feder, direktor komunikacija u SKP, na dan kada je beogradski Prajd trebalo da bude održan.O ovom pitanju izjasnio se i Aleksej Komov, predstavnik SKP u Rusiji, koji je kazao da „srpski narod nije sam i da ga u borbi za porodicu podržavaju milioni“.

Ne sudite nam zbog gej paradePredsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je u Strazburu da Evropa ne bude stroga prema Srbiji zbog zabrane gej parade.- Nemojte prestrogo da sudite o Srbiji što zbog ugrožene bezbednosti ogromnog broja građana u Beogradu nije dozvolila održavanje Parade LGBT osoba. Ne sme da se desi da zbog toga propadne jednoipogodišnji rad na ispunjavanju evropskih standarda. Mi ćemo vrlo brzo da budemo spremni za slobodno ispoljavanje te različitosti. Molim vas da razumete - bilo bi nehumano da unapred predviđamo žrtve i da broj povređenih lica ili izgubljenih života.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track