DIREKTOR EPS OBEĆAO: Nema poskupljenja struje tokom grejne sezone!

Aleksandar Obradović, v.d. direktora

DIREKTOR EPS OBEĆAO: Nema poskupljenja struje tokom grejne sezone!

Društvo -
EPS će godinu završiti s manje od milijardu dinara gubitka, što je, kako je naveo, dobar rezultat jer je bilo planirano da taj gubitak iznosi 22 milijarde dinara

BEOGRAD - Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović izjavio je da struja neće postupeti do kraja godine niti tokom grejne sezone. Obradović je rekao da će EPS godinu završiti s manje od milijardu dinara gubitka, što je, kako je naveo, dobar rezultat jer je bilo planirano da taj gubitak iznosi 22 milijarde dinara.

Upitan o 13 plati za koju je kritikovan u javnosti da je podelio zaposlenima, Obradović je rekao da to nije bila 13 plata već pozajmica bez kamate. Na konstataciju da građani Srbije koji ne rade u EPS-u plaćaju kamatu na svoje pozajmice dok radnici EPS-a to ne čine iako im firma radi s gubicima, Obradović je rekao da u EPS-u nije lako raditi i da toga treba da budu svi svesni.

"Pozvao bih svakoga da dođe na kop Kolubare kada je minus 20. Treba taj ugalj iskopati i proizvesti struju. Posao je veoma težak", rekao je vršilac dužnosti direktora EPS-a. Obradović je rekao i da EPS mora da se reorganizuje i postane profitabilna kompanija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track