STVARNO IMAMO SREĆE: Hrvatsku kosi ciklon Radojka, a u Srbiji leto!

Ludo vreme

STVARNO IMAMO SREĆE: Hrvatsku kosi ciklon Radojka, a u Srbiji leto!

Društvo -
Na udaru vremenskih neprilika i Mostar kroz koji je protutnjalo olujno nevreme

ZAGREB,SARAJEVO, BEOGRAD - Promenljivo vreme vlada u regionu, pa je tako Hrvatsku zahvatio ciklon "Radojka" donoseći obilne kiše s grmljavinom, kroz Mostar (BiH) je protutnjalo olujno nevreme, dok u Srbiji, posle gotovo prolećne kiše, slede ponovo dani "miholjskog leta".

Hrvatska štampa piše da se hladni front u četvrtak sa severa spustio ka Alpima, gde je doneo sneg, u Švajcarskoj i do 700 metara nadmorske visine, a nad područjem Đenovskog zaliva stvorio je ciklon "Radojka" koji je danas Hrvatskoj doneo veće količine kiše.

Hladan front je najjače zahvatio Austriju, gde je gust sneg pao u Tirolu i blokirao železnički saobraćaj, nekoliko puteva u Insbruku i Salzburgu je odsečeno oborenim stablima koja nisu mogla da izdrže težinu snega, a bez struje je bilo 22.000 domaćinstava.

Hrvatski meteorolozi najavljuju da će obilnije kiše i grmljavine biti i sutra uglavnom na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije. Ipak, veći deo vikenda, doneće sunce i porast temperature u Hrvatskoj, posle nekoliko nedelja kišovitog i hladnijeg vremena, pa će se ponegde temperature penjati i iznad 25 stepeni.

Promenljivo vreme je i u Bosni i Hercegovini, gde je tokom noći snažno grmljavinsko nevreme praćeno kišom i vetrom zahvatilo Mostar. Nevreme je oborilo i jedno stablo, koje je pričinilo veću materijalnu štetu na vozilima koja su bila parkirana pored njega, prenose mediji u BiH. U Srbiji, istovremeno, već nekoliko dana vlada "miholjsko leto", koje se posle današnje kratkotrajne i slabije kiše, najavljuje i za vikend pa i za narednih nekoliko dana.

Oluja na hrvatskom primorju (Foto: Rojters)
Oluja na hrvatskom primorju (Foto: Rojters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja