Dinkić: Dačić koristi Mobtel u političke svrhe
Foto: Tanjug

Ekonomski samit u Beogradu

Dinkić: Dačić koristi Mobtel u političke svrhe

Društvo -
Dačić ima neke političke probleme sa mnom i mislim da je u tome stvar, rekao je Dinkić,

BEOGRAD - Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić izjavio je danas da nije informisan o tome da se otvara istraga prodaje Mobtela, koju je vodio kao ministar finansija 2006. godine.

Na Ekonomskom samitu u Beogradu, Dinkić je novinarima rekao da je čuo da je srpski premijer Ivica Dačić nešto pričao o tome, ocenjujući da Dačić tu privatizaciju koristi u poličke svrhe.

"Dačić ima neke političke probleme sa mnom i mislim da je u tome stvar", rekao je Dinkić, koji je lider opzicione stranke Ujedinjeni regioni Srbije (URS).

Beogradski mediji su preneli izjavu premijera Ivice Dačića da je lider URS i bivši ministar finansija Mlađan Dinkić pod istragom zbog sumnjive prodaje Mobtela, 2006. godine. Dinkić je podsetio da je Savet za borbu protiv korupcije objavio izveštaj o zloupotrebama priliko osnivaja Mobtela polovinom devedesetih godina prošlog veka kakda su, kako je istakao, na vlasti bili Dačić i njegova stranka.

Lider URS-a i bivši ministar finansija je rekao da je prodaja kompanije Mobi 63, koja je nastala kad je Mobtel oduzet biznismenu Bogoljubu Kariću, bila najupešnija privatizacija u istoriji Srbiji. Ta kompanija je prodata norveškom Telenoru za 1,5 milijardi evra, dodao je Dinkić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track