LJIG SPREČIO IZVRŠENJE: Rea nije predata, otac otišao bez nje!
Foto: Kurir

Građani formirali živi zid

LJIG SPREČIO IZVRŠENJE: Rea nije predata, otac otišao bez nje!

Društvo -
Robert Matijević je došao iz Hrvatske kako bi mu, po sudskoj odluci, ćerka bila predata. Međutim, građani Ljiga su blokirali Centar za socijalni rad, gde je trebalo da bude obavljena predaja deteta. Sada se čeka sledeće izvršno rešenje nadležnog suda u postupku

LJIG - Radno vreme Centra za socijalni rad u Ljigu je završeno u 15 sati, po čijem su zatvaranju zaposleni napustili objekat, čime je praktično prestala pravna (zakonska) mogućnost da troipogodišnja Rea Matijević bude predata ocu Robertu, koji je kako "Kurir" saznaje, Ljig napustio oko 14.30 časova. Direktor ljiškog Centra za socijalni rad Milan Jovanović potvrdio je da u Centar, gde je trebala da bude obavljena predaja deteta, od supružnika niko nije došao.Prema njegovim rečima, to je razlog zbog koga Centar više nema nikakvu mogućnost za samostalno reagovanje, već jedino može da čeka sledeće izvršno rešenje nadležnog suda u postupku u kome Robert Matijević, zbog navodne otmice, traži da njegova ćerka bude oduzeta od majke Nataše. Tek kada je i poslednji zaposleni napustio objekat u kome se Centar nalazi, nekoliko stotina građana se razišlo svojim kućama.Inače, građani Ljiga su danas blokirali zgradu Centra za socijalni rad kako bi sprečili izvršenje sudske odluke o tome da se maloletna Rea Matijević (3,5) preda ocu Robertu, koji je iz Zagreba stigao u tu varoš. Policija je sprečila pobunjene meštane da blokiraju i Ibarsku magistralu. Robert Matijević prethodno se, prema nezvaničnim saznanjima, sa predstavnicima ambasade Hrvatske u Beogradu, nalazio u zgradi ljiške policije i nije se pojavio u Centru za socijalni rad jer je procenjeno da ne bi bio bezbeda zbog protesta građana Ljiga.

Nataša Matijević svoju ćerku Reu danas nije predala Centru za socijalni rad u Ljigu.

"Moja ćerka i unuka nisu ovde u kući. One su na sigurnoj lokaciji i danas se neće pojavljivati", navela je Gordana Đorđević, Natašina majka.

Kako "Kurir" saznaje, Robert Matijević bio je u policiji na bezbednosnoj proveri, kako bi se utvrdilo da li može biti poslat u Centar za socijalni rad.

Matijević, koji je u ruci nosio plišanu igračku, nije želeo da daje bilo kakve komentare.

Inače, nekoliko stotina meštana Ljiga, đaka osnovnih i srednjih škola i radnika Kolubare i danas je izašao na ulice u znak podrške Nataši i Rei. Protestu smeštana se pridružio i predsednik opštine Ljig Miodrag Starčević koji kaže da je došao da podrži sugrađanku budući da brakorazvodna parnica još uvek nije završena.

Više stotina građana napravilo je živi zid oko zgrade Centra za socijalni rad. blokirajući oba ulaza kako bi sprečili odvođenje male Ree u Hrvatsku. Policija je sprečila meštane da blokiraju i Ibarsku magistralu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track