ROBERT JE TUKAO TRUDNU NATAŠU: Branio joj da peva uspavanke na srpskom!

Matijević je brutalni nasilnik

ROBERT JE TUKAO TRUDNU NATAŠU: Branio joj da peva uspavanke na srpskom!

Društvo -
Posle saznanja da je Natašu muž godinama zlostavljao, Vlada Srbije spremna da pomogne majci da zadrži trogodišnju ćerku Reu

BEOGRAD - Nataša i Rea preživljavale pakao u Hrvatskoj.Bivši muž Nataše Matijević iz Ljiga, kojoj je sud hteo da oduzme dete i preda ocu, a što su građani sprečili protestom, brutalno je tukao nesrećnu ženu dok je imala stomak do zuba, a kad im se rodila ćerkica Rea (3,5), namučena Nataša nastavila je da trpi batinanje. I to nije sve! Branio joj je da doji, a kad god je Rei pevušila uspavanku za laku noć, Robert bi dreknuo i skočio na nju jer peva na srpskom jeziku, saznajemo od dobro obaveštenog izvora bliskog Nataši. Zbog toga je ona pobegla u sigurnu kuću u Zagrebu, pa se posle nekoliko meseci vratila u Srbiju.Vučić je podržaoPored hiljade građana, i Vlada Srbije stala je uz Natašu i jasno poručila da mala Rea treba da ostane s majkom. Naime, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić razgovarao je s ministrom pravde Nikolom Selakovićem i rekao da država Srbija preduzme sve mere u skladu sa zakonom kako bi mala Rea Matijević ostala u Srbiji, saznaje Kurir nezvanično u Vladi Srbije.- Radi zaštite prava deteta neophodno je preduzeti sve mere da bi se Rei obezbedilo da ostane s majkom jer su kabinetu prvog predsednika Vlade dostavljene informacije da je Robert Matijević tukao svoju suprugu Natašu Matijević dok je bila u drugom stanju - rečeno je u Vladi. Kurir je dobio potvrdu da je Nataša 16. decembra 2010. primljena u zagrebačku sigurnu kuću i da je tamo provela nekoliko meseci.Trpi užasan stresViše puta smo pokušali da stupimo u kontakt s Natašom, ali se ona s Reom sklonila na sigurno mesto i nije želela da daje izjave. Njena majka Gordana kaže da Nataša trpi užasan stres i da je u lošem stanju.- Molim vas da nas razumete. Nataša je u veoma lošem stanju. Mora da se smiri. Njeno zdravlje mi je najbitnije, i ja kao majka moram da ispoštujem njenu želju. Mnogo se sekiram zbog svega jer se mnogo potresla. Ona sve to preživljava u sebi jer ne sme da pokaže Rei, mada ona oseća da joj je majka zabrinuta i uplašena. Uprkos svemu, Rea je veselo i otvoreno dete. Za sve ovo vreme Robert im je učinio samo zlo, nije ispunio nikakvu roditeljsku obavezu, a sad traži prava. Tukao ju je, pretio joj i maltretirao je kad god je stigao. Hvala vama koji ste stali uz nju i pomogli nam - rekla je za Kurir Natašina majka Gordana.

Bez komentara... Robert Matijević
Bez komentara... Robert Matijević

Država treba da preduzme sve mere u skladu sa zakonom kako bi rea ostala u Srbiji
Država treba da preduzme sve mere u skladu sa zakonom kako bi rea ostala u Srbiji

Sarađivao s kriminalcemRobert Matijević je bivši pomoćnik direktora hrvatske carine i bio je umešan u veliku korupcijsku aferu na hrvatskoj carini. Smenjen je s mesta pomoćnika direktora jer je optužen da je učestvovao u švercu kafe. U hrvatskoj štampi se pisalo da je radio za kontroverznog albanskog biznismena Ekrema Luku, za kog postoji sumnja da je jedan od organizatora šverca cigareta na Balkanu. Luka se vodi i kao jedan od glavnih kriminalaca na Kosovu. Matijević juče nije želeo da daje izjave o ovome.

Dete mora da bude uz majkuVesna Stanojević, koordinatorka u sigurnoj kući, kaže za Kurir da je Reino mesto uz majku.- Sud mora imati u vidu da je Rea malo dete i da joj je majka neophodna. Prema tome, kad se primenjuje zakon, mora da postoji doza humanosti. Rea treba da bude uz majku, a roditelji moraju da se dogovore o viđanju s ocem. Mislim da je nekoliko institucija zakazalo u ovom slučaju - smatra Stanojevićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja