BLIZU TITA, ALI NE UZ NJEGA: Za Jovanku u Kući cveća posebna prostorija
Foto: Tanjug

Vlada Srbije odlučuje o sahrani

BLIZU TITA, ALI NE UZ NJEGA: Za Jovanku u Kući cveća posebna prostorija

Društvo -
Najverovatnije ćemo doneti odluku da ona bude sahranjena u Kući cveća, u susednoj prostorji, pored one, u kojoj je sahranjen njen suprug, nekadašnji predsednik SFRJ Josip Broz Tito, rekao je Ljajić

Ne propustite...

Preminula Jovanka Broz

BEOGRAD - Vlada Srbija u ponedeljak će održati sedncu na kojoj će formirati organizacioni odbor sa sahranu Jovanke Broz i na kojoj će odrediti mesto i datum sahrane, rekao je ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

- Najverovatnije ćemo doneti odluku da ona bude sahranjena u Kući cveća, u susednoj prostorji, pored one, u kojoj je sahranjen njen suprug, nekadašnji predsednik SFRJ Josip Broz Tito, rekao je Ljajić.

Ljajić je dodao da su u toku razgovori sa članovima njene porodice, oko procedure i datuma sahrane.

Kuća cveća je, inače, iz rezidencije u mauzolej pretvorena za svega nekoliko meseci, tokom kojih je umesto fontane, smeštene u središnjem delu nekadašnje zimske bašte, iskopano grobno mesto. Pa, pak, poslednji radovi završeni su neposredno pe početka Titove sahrane 8. maja 1980. godine.

Za svega 72 sata, od trenutka kada je 4. maja uveče obajvljeno da je Tito umro, izbetonirana je površina od 200 kvadrata u čijem sklopu je bila grobnica, prostor za mimohod i tribine za više od sto svetskih državnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja