Patrijarh: Srbi na KiM da se oslone ali i da oslušnu Srbiju!
Foto: Nebojša Mandić

Insistirati na jedinstvu

Patrijarh: Srbi na KiM da se oslone ali i da oslušnu Srbiju!

Društvo -
Srbija mora da učini sve da pomogne Srbima na Kosovu, ali i da oni moraju da se oslone na Srbiju

BEOGRAD - Patrijarh srpski Irinej izjavio je večeras da Srbi sa Kosova i Metohije treba više da se oslone, ali i da oslušnu Srbiju, ocenivši da treba insistirati na jedinstvu Srba. Patrijarh je, na otvaranju štanda Kancelarije za Kosovo i Metohiju na Međunarodnom sajmu knjiga, rekao da Srbija mora da učini sve da pomogne Srbima na Kosovu, ali i da oni moraju da se oslone na Srbiju i da oslušnu šta i kako treba da rade.

On je naveo da treba insistirati i raditi na jedinstvu, koje, kako kaže, nedostaje. "Mora biti samo jedna srpska partija, to je spas. Ako se budemo delili na partije samo ćemo učiniti uslugu neprijatelju", rekao je patrijarh, ističući da dogovor kuću gradi, kao i Kosovo. On je naglasio da je svaka napisana knjiga o Kosovu i Metohiji deo naše kulture i života, što znači da, kako je naveo, ima još života na KiM.

"Dok ima života, ima i nade, a gde ima nade ima i vere da će Kosovo, naša sveta zemlja, koje je bila i jeste, ostati srpska zemlja", istakao je patrijarh Irinej.

Otvaranju štanda Kancelarije za Kosovo i Metohiju prisustvovali su premijer Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja