IZRAZI SAUČEŠĆA: Pročitajte reakcije poznatih na Tijanićevu smrt

Poslednji dan života proveo u redakciji

IZRAZI SAUČEŠĆA: Pročitajte reakcije poznatih na Tijanićevu smrt

Društvo -
Direktor RTS Aleksandar Tijanic umro je ispred ulaza zgrade u kojoj je stanovao na Novom Beogradu dok se vraćao sa posla

BEOGRAD - Direktor Javnog servisa Srbije, Aleksandar Tijanić preminuo je danas u šezdeset trećoj godini, a njegovo beživotno telo pronađeno je u ulici Mihaila Pupina. Tijanić je imao ranije srčanih problema kao i dijabetes. Kako nezvanično saznajemo Tijanić je poslednji dah života proveo na radnom mestu a smrt ga je stigla pred kućnim pragom.

Tijanić je umro ispred ulaza zgrade u kojoj je stanovao na Novom Beogradu. Portparolka Hitne pomoći Nada Macura je rekla da je Tijanić pronađen ispred ulaza u zgradu u Bulevaru Mihaila Pupina, u besvesnom stanju, oko 17.10 minuta, da je ekipa Hitne pomoći pokušala reanimaciju, ali da je bila bezuspešna.

Kako je navela, Hitna pomoć je primila poziv nešto posle 17 sati, najpre se nije znalo o kome je reč, budući da je poziv upućen za N.N. lice.

Macura u ovom trenutku nije mogla da kaže koji je uzrok smrti. Aleksandar Tijanić rođen je u Đakovici. Živeo je u Podujevu i Prištini. Za sobom je ostavio dvoje dece ćerku Zaru i sina Stefana.

Povodom smrti prvog čoveka RTS mnoge javne ličnosti uputile su telegrame saučešća njegovoj porodici i zaposlenima u Javnom servisu.

Predsednik srpskog parlamenta Nebojša Stefanović je u ime Skupštine i u svoje lično ime porodici i zaposlenima na RTS-u izrazio saučešće povodom smrti Aleksandra Tijanića.

"Aleksandar Tijanić bio je velikan britkog pera, svedok i hroničar jedne epohe. Njegov odlazak je veliki gubitak za srpsko novinarstvo", istakao je Stefanović.

Premijer Ivica Dačić uputio je telegram saučešća porodici generalnog direktora Radio-televizije Srbije Aleksandra Tijanića.

"U ime Vlade Srbije primite izraze najdubljeg saučešća. Aleksandar Tijanić ostaće zapamćen kao jedan od najboljih srpskih novinara i važan i uticajan svedok srpske i jugoslovenske istorije u poslednje četiri decenije", navodi se u telegramu saučešća premijera.

Saučešće je izrazio i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, u svoje ime i u ime Srpske napredne stranke.U telegramu saučešća kolega iz "Novog magazina" i Nadežde Gaće, kaže se da je Aleksandar Tijanić tokom duge i plodne karijere ispisao neke od najboljih stranica novinarstva u Srbiji. Do poslednjeg trenutka borio se i za što bolji RTS i što bolji status Javnog servisa.

Saučešće je izrazio i istaknuti jugoslovenski novinar i direktor Al Džazire Balkans Goran Milić. Generalni sekretar UNS-a Nino Brajović naveo je u telegramu saučešća da je smrću Aleksandra Tijanića Javni servis izgubio najjačeg zaštitnika, a srpsko novinarstvo autora priznatog van svojih granica.

"Aleksandar Tijanić je novinar kojeg su čitaoci i gledaoci širom bivše Jugoslavije znali i poštovali, a moćnici ga se bojali. Šteta koja je njegovim preranim odlaskom zadesila srpsko novinarstvo jednaka je razornom zemljotresu", rekao je Brajović.

Predsednik DS-a Dragan Đilas izrazio je saučešće porodici Aleksandra Tijanića i svim zaposlenima u Javnom servisu. Aleksandar Tijanić je bio hrabar čovek koji se do poslednjeg dana borio za ono u šta je verovao, naveo je Đilas.

Saučešće je uputio i počasni predsednik DS-a Boris Tadić.

Mirjana Bobić napisala je na svom Tviter nalogu da joj je "neopisivo žao i da je šoku zbog iznenadne smrti Tijanića."Aleksandar Tijanić i ostati ravnodušan nisu spojive stvari. Uvek. I sada. Jer je bio neko. Sada je drugo nebitno. Slava mu", napisala je Bojana Lekić na Tviteru.

Izraze saučešća putem društvene mreže uputio je i poslanik Vuk Jeremić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja