TIJANIĆ MOGAO DA PREŽIVI: Kobnog dana rekao policajcima da ga ne prate!
Foto: Nebojša Mandić

Ležao u ulazu deset minuta

TIJANIĆ MOGAO DA PREŽIVI: Kobnog dana rekao policajcima da ga ne prate!

Društvo -
Jedan od pripadnika obezbeđenja uvek je pratio direktora RTS do samog ulaza, ali niko ne zna zašto im je on tada rekao da ne idu sa njim

BEOGRAD - Direktor RTS-a Aleksandar Tijanić imao je šanse da preživi da nije otpustio obezbeđenje, koje je svakoga dana bilo uz njega. Naime, jedan od policajaca uvek je pratio Tijanića do samog ulaza, međutim kobnog dana direktor RTS-a im je rekao da ga napuste na platou zgrade u kojoj je živeo, stoji u izveštaju MUP-a.

Niko ne zna zašto je Tijanić to uradio. Do toga dana policajac ga je uvek pratio do samog ulaza. Da je pripadnik obezbeđenja bio uz njega u kobnom momentu mogao je da mu pruži prvu pomoć, odnosno reanimaciju, što bi znatno povećalo šanse da preživi. Takođe, policajac bi pozvao Hitnu pomoć, koja bi došla nekoliko minuta ranije.

Tijaniće je imao infarkt čim je ušao u zgradu i ležao nepomično deset minuta. Hitna pomoć je došla veoma brzo, međutim pored svih napora i reanimacije on je preminuo.

Kardiolog KBC "Zemun" Biljana Putniković objašnjava da je prvih pet minuta posle infarkta presudno.

- Ako se u prvim minutina ne uradi reanimacija, odnosno mozak ne dobija kiseonik , šanse da osoba preživi su sve manje i manje - kaže Putnikovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track