Rodić i Kirbi: Visok nivo saradnje dve zemlje u odbrani
Foto: Dragan Kadić

Ministar odbrane sa ambasadorom SAD

Rodić i Kirbi: Visok nivo saradnje dve zemlje u odbrani

Društvo -
S obzirom na strateško opredeljenje Srbije za uvećanje angažovanja u mirovnim misijama Ujedinjenih nacija i Evropske unije, težište u učešću na vežbama, obuci i opremanju će biti na deklarisanim jedinicama Vojske Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Nebojša Rodić i ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi ocenili su danas da je saradnja dve zemlje u oblasti odbrane na visokom nivou i da postoji interes za njen dalji razvoj i unapređenje u svim oblastima.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je težište u saradnji na zajedničkim vežbama i obuci jedinica, a istaknuta je i važnost saradnje u školovanju i usavršavanju.

"S obzirom na strateško opredeljenje Srbije za uvećanje angažovanja u mirovnim misijama Ujedinjenih nacija i Evropske unije, težište u učešću na vežbama, obuci i opremanju će biti na deklarisanim jedinicama Vojske Srbije", ukazuje se u saopštenju.

U vezi sa tim, dodaje se, bitna je saradnja sa SAD u razvoju baze "Jug", u kojoj se realizuje obuka za učešće u multinacionalnim operacijama, a najavljeno je i održavanje međunarodne vežbe u oblasti pripreme za učešće u mirovnim misijama "Platinum wolf 14".

Rodić i Kirbi su se složili da saradnja Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, posebno realizacijom projekata "Humanitarna asistencija", doprinosi daljem razvoju prijateljskih odnosa dve zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track