ŠOKANTNO: Švercovao mrtvog ujaka u stiroporu!
Foto: Fonet

Šta se sve krije u prtljagu

ŠOKANTNO: Švercovao mrtvog ujaka u stiroporu!

Društvo -
Bizarno: Zbog velikih troškova prevoza pokojnika i procedure čovek na graničnom prelazu Badovinci pokušao da prokrijumčari ljudski leš u ambalaži za rasad kupusa

BEOGRAD - Ljudska mašta može svašta.Na idejama kako da „zavaraju“ carinike u pokušaju da prebace robu preko granice pojedincima mogu da pozavide i pisci romana naučne fantastike. Carinici se često nađu u čudu kad im se prilikom rutinske kontrole putnika na granici pred očima ukažu skriveni tovari koje građani „uprte“ preko granice. Dešavalo se da tovar i ne bude skriven, poput živog teleta, koje je jedan dekica na prelazu Badovinci pokušao da prenese preko granice na suvozačevom sedištu u „fići“. Na listi takvih neobičnih slučajeva ipak prvo mesto pripada pokušaju šverca mrtvaca.Mrtav ladan- Kuriozitet je slučaj iz juna 2011. godine, kad je na graničnom prelazu Badovinci sprečen pokušaj krijumčarenja pokojnika. Na pitanje carinika šta ima u tovarnom delu, vozač je odgovorio da osim ambalaže od stiropora za rasad kupusa nema ništa. Kad su započeli detaljnu kontrolu, on se ipak predomislio i priznao da među ambalažom krije i pokojnog ujaka. Ispostavilo se da se građanin na taj potez odlučio zbog komplikovane administrativne procedure i velikih troškova prevoza pokojnika - kažu u Upravi carina.

Lažirao napadNa prelazu Batrovci, jedna gospođa je obula čizme usred leta kako bi izbegla da plati dažbine na garderobu vrednu 13.500 evra. Čak je i sinu dala ženski „guči“ novčanik.Interesantan je pokušaj italijanskog bračnog para da prošvercuje veliku količinu nakita u automobilu.- Tvrdili su da ga stalno nose sa sobom jer se plaše da će biti pokradeni. Muž je otišao i korak dalje simulirajući srčani napad - ističu u Upravi carina i dodaju da se u stalnoj igri mačke i miša, carinika i krijumčara, desio i slučaj kad je jedan mađioničar insistirao da cariniku pokaže svoje najbolje trikove.- Otkriveno je da je mađioničar zapravo krijumčario skupe italijanske cipele - tvrde u Upravi.

KrijumčarenjeCIGARETE U TORTI!Kako se šverceri dovijaju da prokrijumčare robu preko granice, najbolje svedoči primer čoveka koji je švercovao cigarete u torti.- Na prelazu Vatin dogodilo se da carinici pronađu cigarete u torti. Sumnju je izazvalo to što je jedan putnik svakog dana prelazio granicu noseći sve veći broj torti. Kad su jednog dana odlučili da provere zašto se to dešava, utvrdili su da su u unutrašnjosti torte sakrivene cigarete - navode u Upravi carina.

Činjenice RIBICE UMOTANE U PEŠKIR- 300 ribica u kesama zamotanim u peškire otkriveno kod putnika na graničnom prelazu Prohor Pčinjski u maju ove godine- Na prelazu Horgoš otkriveno je 12 zaštićenih vrsta fazana i šest majmuna iz porodice makaki silvanus- Lobanja i rogovi argalskog muflona otkriveni su na graničnom prelazu Horgoš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track