ZORAN STIJOVIĆ: Ćuruviju ubila DB?!

Sve se zna do detalja

ZORAN STIJOVIĆ: Ćuruviju ubila DB?!

Društvo -
Znam ko je organizator ubistva i to zna i javnost... Sve što Vuk Drašković govori o ubistvu Ćuruvije, uz neke finese, to je to, kaže nekadašnji pomoćnik načelnika beogradskog centra Službe

BEOGRAD - Novinara Slavka Ćuruviju ubila je Služba državne bezbednosti (DB) i sva imena se do detalja znaju, mnogo puta su izrečena i zna ih i tužilaštvo, izjavio je nekadašnji pomoćnik načelnika beogradskog centra DB Zoran Stijović.

"Znam ko je organizator ubistva i to zna i javnost... U pravu je (lider Srpskog pokreta obnove Vuk) Drašković koji kaže da (specijalni tužilac) Miljko Radisavljević sve zna, kako i na koji način je rađena operacija, od pripreme, praćenja, do likvidacije", istakao je Stijović. On je objasnio da "pola ljudi iz DB koji su o tome dali izjave u internoj istrazi nije moglo da izdrži psihološki pritisak" i da je istina sve što Drašković govori o ubistvu Ćuruvije, "uz neke finese, to je to".

Na konstataciju novinara da Drašković kaže da je organizator tadašnji načelnik DB Radomir Marković, Stijović je odgovorio: "Ja vam to direktno neću reći, samo kažem da sve što Drašković navodi o tom slučaju je baš tako".

Prema oceni Stijovića, medijski napisi o pretnji Markovića da će objaviti sadržaj nestalih dosijea DB liče na manipulacije i još jednu upotrebu bivšeg načelnika DB u proizvodnji novog političkog sukoba, "ovog puta na relaciji (Aleksandar) Vučić - (Tomislav) Nikolić". "Ne verujem da je on u situaciji da preti i ucenjuje. On je ucenjivao dok nije dospeo u zatvor", objasnio je Stijović.

On je dodao da, ipak, ne bi potcenjivao saznanja koja o nestalim diskovima na kojima su dosijea političara poseduje Marković, bez obzira na to što je tako dugo u zatvoru, "upravo zato što stvari oko nestalog diska i iznošenja saradničke mreže nisu do kraja razjašnjene".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track