Najgore ocenjeni ministar ocenjuje rad javnih preduzeća?!

Saopštenje Elektromreža Srbije

Najgore ocenjeni ministar ocenjuje rad javnih preduzeća?!

Društvo -
Jednog od retkih javnih preduzeća u Srbiji koje posluje sa dobitkom i koje je po profesionalizmu i efikasnosti dobro poznato i van granica naše zemlje dobilo je trojku, navode u JP Elektromreža Srbije

BEOGRAD - Ocena koju smo dobili svakako nije realna i zaslužena, već predstavlja samovolju pojedinaca iz kabineta ministra, saopštilo je Javno preduzeće "Elektromreža Srbije"!

Ministarstvo privrede nedavno je objavilo „lične karte“ svih 36 javnih preduzeća u Srbiji pri čemu nijedno preduzeće nije dobilo najvišu ocenu za izradu svoje lične karte. - Kvalitet dostavljenih „ličnih karata” javnih preduzeća nije u potpunosti u skladu sa zahtevima Ministarstva privrede i u saradnji sa rukovodstvima tih preduzeća biće predmet dorade u narednom periodu - navelo je tada Ministarstvo privrede.„Lična karta“ JP Elektromreža Srbije, jednog od retkih javnih preduzeća u Srbiji koje posluje sa dobitkom i koje je po profesionalizmu i efikasnosti dobro poznato i van granica naše zemlje, dobilo je trojku, iako se u toj ličnoj karti nalaze uredno i pregledno pobrojani svi traženi podaci.- Izrada lične karte bila je odgovoran i zahtevan posao koji smo efikasno obavili, uprkos nepotpunim i konfuznim instrukcijama nadležnog ministarstva. Sama ocena nije toliki problem, jer se svaka ocena može popraviti. Problem je nastao kada smo uputili pristojan, profesionalan i realan zahtev za sastanak sa nadležnom osobom u Ministarstvu privrede, kako bi razgovarali o razlogu za nisku ocenu i načinima za unapređenje izrade „lične karte“ našeg Preduzeća. Međutim, iz Ministarstva nam je poručeno da će se savetnik ministra za privredu i privatizaciju, izvesni Vladimir Milenković, udostojiti da razgovara sa nama tek kada dobijemo ocenu pet? Malo je reći da smo bili šokirani takvim, u najmanju ruku, neprofesionalnim i bahatim odgovorom tog državnog službenika. Pa zar nije naš zajednički interes i zadatak da lične karte budu što bolje izrađene? Ko daje za pravo savetniku ministra Vladimiru Milenkoviću da po ocenama bira sa kim će da razgovara a sa kim ne? Koji njegov profesionalni uspeh može da se meri sa rezultatima koje postiže JP EMS? Elektromreža Srbije je profitabilna kompanija sa vrhunskim stručnjacima, i što da ne, želimo da popravimo i tu „trojku”. Nije nam jasno zašto nam Ministarstvo privrede, takvom svojom reakcijom, odmaže umesto da nam pomogne da budemo bolji i da dobijemo najvišu ocenu. Smatramo da ocena koju smo dobili svakako nije realna i zaslužena, već predstavlja samovolju pojedinaca iz kabineta ministra i verovatno oslikava njihovo lično mišljenje o poslovodstvu našeg Preduzeća - poručuju iz JP Elektromreža Srbije i nadaju se boljoj i profesionalnijoj saradnji sa resornim ministarstvom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track