LJUTI NA ČEPURINA: Podgoricu uvredila izjava o majmunskoj politici
Foto: Beta

Kritika na kritiku

LJUTI NA ČEPURINA: Podgoricu uvredila izjava o majmunskoj politici

Društvo -
U politici, kao i svuda, postoje majmuni. To je kao moda. Najpre to neko radi svesno, a onda se pojavi mnogo njih koji za njim trče, nadajući se banani, rekao je ruski diplomata, na jednom javnom predavanju u Beogradu

PODGORICA - Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova (MVPEI) saopštilo je danas da je izjava ruskog ambasadora u Srbiji da je "majmunska politika" to što Crna Gora hoće u NATO "neprihvaljiva" i da ne odražava "tradicionlano dobre odnose" između Moskve i Podgorice.

Zvanična Podgorica je u regovanju povodom izjave ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Čepurina ocenila da je istup ruskog diplomate "potpuno suprotan standardima poštovanja i pristojnosti u diplomatskoj i međudržavnoj komunikaciji". Čepurin je, kako prenose mediji, rekao da je "majmunska politika" to što Crna Gora hoće u NATO .

"U politici, kao i svuda, postoje majmuni. To je kao moda. Najpre to neko radi svesno, a onda se pojavi mnogo njih koji za njim trče, nadajući se banani", citiraju mediji izjavu ruskog diplomate, sa jednog javnog predavanja u Beogradu.

"Uvereni smo da ovakav istup, kojim se dovode u pitanje spoljnopolitički prioriteti i vrednosti kojima teži Crna Gora, kao kandidat za EU i NATO, ni na koji način ne odražava tradicionalno dobre političke i diplomatske odnose Crne Gore i Rusije, niti izražava karakter, principe i ciljeve ruske politike u međunarodnim odnosima", navodi se u reagovanju crnogorskog ministarstva.

Ocenjeno je i da to što je Čepurin stav saopštio na javnom skupu u trećoj zemlji "teško može biti shvaćen kao prijateljski u partnerski doprinos saradnji i stabilnosti regiona".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track