NIKAD DOSTA: Žena Đilasovog pi-ara uzela od Grada 25,8 miliona dinara!

Isplivale nove malverzacije bivše gradske vlasti

NIKAD DOSTA: Žena Đilasovog pi-ara uzela od Grada 25,8 miliona dinara!

Društvo -
Posao preko veze Marina Grihović, vlasnik agencije „Hedlajn“ i supruga Ivana Nikolića, za pet godina uzela 226.617 evra, i to samo od dva budžetska korisnika - „Gradske čistoće“ i Doma omladine, na ime medijskog konsaltinga

BEOGRAD - Ruka ruku mije.Agencija „Hedlajn“, čiji je vlasnik Marina Grihović, nevenčana supruga Ivana Nikolića, portparola Dragana Đilasa, za proteklih pet godina uzela je 25.834.408 dinara iz budžeta Grada! Naime, agencija „Hedlajn“ je, na ime usluga iz oblasti odnosa s medijima i medija konsaltinga, u periodu od 2009. do 2013. godine, kad je na čelu grada bio Đilas, naplatila 226.617 evra, i to samo od dva budžetska korisnika Grada - „Gradske čistoće“ i Doma omladine Beograda!Od đubretara 23 milionaKako Kurir saznaje, agencija supruge Ivana Nikolića je sa JP „Gradska čistoća“ sklopila četiri ugovora o medijskom konsaltingu, kao i pet ugovora o pi-ar aktivnostima. Za usluge medijskog konsaltinga ovo JP platilo je 9.136.476 dinara, dok su ih pi-ar aktivnosti koštale 13.865.932. Cena ovih usluga je iz godine u godinu rasla, pa je tako, primera radi, „Gradska čistoća“ 2009. godine platila konsalting 1.248.176 dinara, dok ih je 2012. platila skoro triput skuplje - čak 2.950.000 dinara. Usluge pi-ara je 2009. „Gradska čistoća“ platila 2.043.232 dinara, dok je te usluge 2013. platila čak 3.840.000! Tako su „đubretari“ Grihovićevoj za „ulepšavanje u medijima“ platili oko 23 miliona dinara!I Dom omladine klijentAli to nije jedini klijent koji je agencija „Hedlajn“ imala u Beogradu. Od Doma omladine Beograda za devet meseci 2012. godine (od aprila do decembra) uzela je 2.832.000 dinara. Preciznije, supruga Đilasovog portparola mesečno je inkasirala 354.000 dinara od ove gradske ustanove.- Naručilac ustupa, a izvršilac prihvata da za potrebe naručioca izvrši usluge iz oblasti odnosa s medijima i medija konsaltinga u cilju pružanja komunikacijske podrške programskim aktivnostima i izgradnje pozitivnog imidža Doma omladine Beograda od 1. aprila do 31. decembra 2012. godine. Naručilac se obavezuje da izvršiocu za izvršene usluge iz člana 1 ovog ugovora uplati ukupno 2.400.000 dinara bez PDV, odnosno 2.832.000 sa PDV, i to u devet jednakih mesečnih rata - navodi se u ugovoru između „Hedlajna“ i Doma omladine, u koji je Kurir imao uvid.

Kompanjoni... Dragan Đilas i Grihovićkin nevenčani suprug Ivan Nikolić
Kompanjoni... Dragan Đilas i Grihovićkin nevenčani suprug Ivan Nikolić

Crno na belo... Ovako su rasle cene usluga agencije
Crno na belo... Ovako su rasle cene usluga agencije

Baš originalnoGRIHOVIĆEVA: ČAST MI JE DA SE POJAVIM U KURIRUVlasnica agencije „Hedlajn“ Marina Grihović poslala je mejlom odgovor na naša pitanja, mada zapravo ni na jedno nije odgovorila.- Vaši navodi ne odgovaraju istini, što će, sigurni smo, utvrditi i sud nakon što podnesemo tužbu. Sve poslove Agencija je dobila u skladu sa zakonima Republike Srbije. O našem radu postoje detaljni mesečni i godišnji izveštaji. Uspešnu saradnju imali smo sa svim redakcijama, pa i s vašom, s kojom smo organizovali nekoliko promotivnih akcija. Danas je u Srbiji takva situacija da je čast pojaviti se u Kuriru - navodi Grihovićeva.S druge strane, Ivan Nikolić nije odgovorio na pitanja koja su mu prosleđena putem SMS, kao ni bivši gradonačelnik Dragan Đilas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track