VEHABIJA PRETI LJAJIĆU: Mudžahedin iz Sirije šalje preteće poruke preko Fejsbuka!

Skandalozno

VEHABIJA PRETI LJAJIĆU: Mudžahedin iz Sirije šalje preteće poruke preko Fejsbuka!

Društvo -
Devetnaestogodišnji Mirza Ganić uputio otvorene pretnja srpskom ministru, ali i novinarki Aidi Ćorović

Novopazarski mudžahedin ivehabija Mirza Ganić uputio je pretnje ministru Rasimu Ljajiću i ministru sigurnosti BiH Fahrudinu Radončiću, koji su u inicirali zabranu odlazaka u strane vojne i paravojne formacije državljanima Srbije i BiH.

Ganić (19), koji se u Siriji bori na strani pobunjenika i koristi ratničko ime Ebu Sheheed, postavio je na svom Fejsbuk profilu fotografije dvojice ministara uz natpis „Prostitutke Zapada. Kafiri!!!“.

- Ovo su izdajnici islama i kafiri, ljudi koji traže da se zabrani ono što je Alah naredio, a to po Kuranu, Sunetu i konsenzusu svih učenjaka islama, izvodi iz islama. Dakle traže uvođenje „zakona“ koji će zabraniti odlazak u džihad. Oni bi da mi sedimo dok U

met krvari. Ništa od toga. Kad svoje namere sprovedu u delo možda i ispoštujemo da ne ratujemo u drugim državama. Ostaju nam naša Bosna i Srbija. Radujte se Radončiću i Ljajiću. Možda vi budete ti koji su pokrenuli džihad na Balkanu - napisao je Ganić.

Rasim Ljajić kaže da je o ovim pretnjama obavestio odmah direktora policije Milorada Veljovića.- I ranije su mi na imejl i preko društvenih mreža stizale razne uvrede i psovke, ali ih nisam shvatio kao pretnje. Ova od Ganića je prva u kojoj se kolegi Radončiću i meni otvoreno preti zbog inicijative da svaki odlazak naših državljana na strana ratišta i priključenje stranim vojnim i paravojnim formacija bude tretirano kao krivično delo. Ovakve pretnje neće me pokolebati da izguramo inicijativu do kraja - izjavio je Ljajić, koji je i lider Socijaldemokratske partije Srbije.

Ganić je svojevremeno pretio i novinarki Aidi Ćorović. Njen lik montirao je na fotografiju koja prikazuje spaljeni leš, iznad kojeg stoji on u ratničkoj uniformi sa uperenom puškom u njenu glavu.

"Da smo hteli u realnosti bi bilo, kao i na ovoj slici. Ne umišljaj, nebitna si. Metak je skup za neljude poput tebe, zato nož. I to onaj višestrukih namena", poručuje je tada on na svom Fejsbuk profilu. Zbog ove i sličnih pretnji, Aidi Ćorović je pre dve nedelje dodeljeno je policijsko obezbeđenje.

Ona kaže da odlazak Ganića i drugih mladića u Siriju nema veze sa ideologijom i islamom, već ima veze isključivo sa interesom i novcem i poziva "sve mladiće i devojke da, ako hoće da budu dobri muslimani, ostanu u Sandžaku i pokažu koliko je islam dobar i tolerantan".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track