INTERNET PREVARA: Svetislav iz Erdeča platio telefon, dobio igračke!

Nasamaren u Kragujevcu

INTERNET PREVARA: Svetislav iz Erdeča platio telefon, dobio igračke!

Društvo -

Svetislav P. (59) iz Erdeča kod Kragujevca platio „samsung galaksi S1“, naručen preko sajta, a dobio automobilčiće

ERDEČ - Paket iznenađenja!Svetislav je preko interneta kupio telefon „samsung galaksi S1“ od Aleksandre Dumitrašević iz Zaječara za 5.000 dinara. Međutim, kad mu je paket stigao, bio je neprijatno iznenađen - u njemu nije bio telefon, nego tri igračke, automobilčići „burago“.

Nije za prijavu

- Šokirao sam se kad sam ugledao nekompletne i stare automobilčiće. Pretpostavljam da se radi o mlađoj osobi sklonoj kriminalnim delima, jer je vrlo dobro uvežbana za davanje lažnih podataka. Ne znam šta da radim, ovo je prevara, a ne mogu da pišem krivičnu prijavu jer je šteta 5.500 dinara, ali za mene je mnogo - kaže očajni kupac.Svetislav objašnjava da je pokušao da se dogovori s kurirskim službama da paket otvori pred dostavljačima kako bi se uverio u ispravnost, međutim, kako kaže, nijedna kurirska služba to neće da prihvati.

Niko ne pomaže

- Pokušao sam da kontaktiram sa Aleksandrom, ali ne javlja se na telefon. Obavestio sam odmah i kurira i centralu „Postekspresa“, ali oni su odbili da zaustave isporuku novca i obaveste SUP. Hoću da mi neko pomogne i da mi Aleksandra, ako joj je to pravo ime, vrati novac, a i da se na neki način zaustavi ovo varanje na sajtovima za kupovinu - naglašava Svetislav.

Prema njegovim rečima, ljudi sa sajta Kupujem-prodajem Aleksandru su isključili kao člana i rekli mu da ima njihovu punu podršku u sporu.Internet prevare česte su u Srbiji, a najčuveniji je slučaj Beograđanina Nenada Petrovića (29), koji je preko sajta Kupujem-prodajem poručio netbuk, a na kućnu adresu mu je stigao panj, koji je kurirskoj službi platio 12.100 dinara.

Kupujem-prodajem: NE ODGOVARAMO ZA ŠTETU

Bojan Leković, predstavnik popularnog sajta Kupujem-prodajem, istakao je da taj sajt ima ulogu prenosioca oglasnih poruka, ali da ne posreduje u trgovini između korisnika i samim tim ne snose odgovornost za načinjenu štetu.- Nažalost, kao što u Srbiji ima prevara u običnom životu, tako se one dešavaju i na internetu. Na svu sreću, u slučaju sajta Kupujem-prodajem prevare čine samo promil u odnosu na ukupan broj trgovina koje međusobno obave korisnici našeg sajta. Sajt Kupujem-prodajem, kao prenosilac oglasne poruke, ne odgovara za štetu pričinjenu oglasnom porukom, već za istu odgovaraju solidarno oglašivač i proizvođač oglasne poruke - objasnio je Leković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track