OTKAZ ZBOG KUPUSA: Ministarstvo finansija otpustilo vozača "astre"!

Narušio im ugled

OTKAZ ZBOG KUPUSA: Ministarstvo finansija otpustilo vozača "astre"!

Društvo -
Na Tviteru je juče objavljena slika vozila Uprave za trezor Ministarstva finansija i čiji su zadnji deo, kao i mesto suvozača, pretrpani kupusom

BEOGRAD - Službenik Uprave za trezor, koji je prevozio kupus u službenom automobilu, udaljen je s posla i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak!Ministarstvo finansija saopštilo je, povodom objavljivanja fotografija službenog automobila Uprave za trezor punog kupusa, da je protiv odgovorne osobe pokrenut disciplinski postupak i doneto rešenje o udaljenju sa rada. Pojedini mediji preneli su danas fotografije službenog automobila Ministarstva finansija pretrpanog kupusom.

Na fotografiji koja je objavljena na društvenoj mreži Tviter vidi se vozilo na kojem piše da pripada Upravi za trezor Ministarstva finansija i čiji su zadnji deo, kao i mesto suvozača, pretrpani kupusom. Autor fotografije tvrdio je da je automobil juče fotografisan u Futogu oko 14.50 sati. Ministarstvo je saopštilo da je službeni automobil nenamenski koristio i time narušio ugled ministarstva, državni službenik Uprave za trezor, savetnik u Odeljenju za javna plaćanja, u Filijali Novi Sad, Zoran Mazinjanin.

Na osnovu službenog naloga direktora Filijale Novi Sad, on je upućen na službeni put do ekspoziture Bačka Palanka i postoji osnovana sumnja da je službeno vozilo nenamenski koristio u povratku sa službenog puta. Kako je navedeno u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva, u cilju nesmetanog izvršavanja zakonom utvrdjenih nadležnosti i efikasnog i racionalnog upravljanja materijalnom i nematerijalnom imovinom i sredstvima za rad, Uprava za trezor je zauzela proaktivan stav prema pitanjima potencijalne zloupotrebe državnih sredstava i imovine.

S tim ciljem inicirano je brendiranje službenih vozila logotipom državnog organa, kako bi se predupredilo eventualno nezakonito ponašanje državnih službenika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track