Tijaniću posthumno dodeljena nagrada za životno delo
Foto: Dado Djilas

Odlukom UNS

Tijaniću posthumno dodeljena nagrada za životno delo

Društvo -
Udruženje novinara Srbije posthumno je dodelilo nagradu za životno delo preminulom generalnom direktoru RTS Aleksandru Tijaniću, saopšteno je danas iz UNS

BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije posthumno je dodelilo nagradu za životno delo preminulom generalnom direktoru RTS Aleksandru Tijaniću, saopšteno je danas iz UNS-a.

Godišnju nagradu UNS-a "Bogdan Tirnanić" za komentar dobio je kolumnista lista "Politika" Miroslav Lazanski, a nagrada za uređivanje "Dimitrije Davidović" pripala je uredniku serijala "Slobodno srpski" koji se emituje na Kosovu i Metohiji, Budimiru Ničiću.

Dobitnici nagrade "Laza Kostić" u kategorijama reportaža i izveštaj su novinarke "Večernjih novosti" i frankfurtskih "Vesti" Milena Marković i Jelena Petković, dok specijalna nagrada za publicistiku "Žika M. Jovanović" i nagrada "Laza Kostić" za fotografiju nisu dodeljene, jer je žiri ocenio da nije pristiglo dovoljno kvalitetnih radova.Kako se navodi u saopštenju, žiri je odlučio da se dodeli specijalno priznanje Ruži Helać za serijal istraživačkih emisija o zaštiti životne sredine "Zelena patrola na delu".

Članovi žirija bili su Ljiljana Smajlović, Olja Bećković, Branko Veselinović, Živorad Nikolić, Eržebet Pap Reljin, Gordana Eror, Mirjana Čvorić, Jelena Spasić, Zoran Jovanović i Nino Brajović.Nagrade će biti uručene na Dan UNS-a, 22. decembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track