Zurof: U Srbiji nema nacističkih zločinaca!
Foto: Beta

U razgovoru sa premijerom Srbije

Zurof: U Srbiji nema nacističkih zločinaca!

Društvo -
Predsednik Vlade Srbije danas je, u razgovoru sa direktorom Centra "Simon Vizental" Efraimom Zurofom, istakao da je civilizacijska obaveza da budu istraženi svi nacistički zločini

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić danas je, u razgovoru sa direktorom Centra "Simon Vizental" Efraimom Zurofom, istakao da je civilizacijska obaveza da budu istraženi svi nacistički zločini, a zločinci izvedu pred sud, saopšteno je iz vladine službe za saradnju s medijima.

Zurof je istakao da, iako u Srbiji nema nacističkih zločinaca iz Drugog svetskog rata, Srbija može da pruži dragocene informacije o zločincima kojih još uvek ima u ostalim državama nastalim raspadom Jugoslavije, navodi se u saopštenju.

On je najavio da će u martu naredne godine početi kampanja Centra "Simon Vizental" pod nazivom "Poslednja šansa" od koje se očekuje da pomogne u otkrivanju većine preživelih nacističkih zločinaca. Na sastanku je izražena zabrinutost zbog učestalih pojava neonacizma i neoustaštva u Hrvatskoj i ocenjeno da Evropska unija ne sme da toleriše te pojave, kaže se u saopštenju.

Zurof, koji boravi u Beogradu u organizaciji udruženja "Srpski kod" i Odbora za Jasenovac Srpske pravoslavne crkve, u utorak je bio gost na promociji svoje knjige, prevedene na srpski, "Operacija poslednja šansa".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track