Porođaj u busu nisam ni osetila, plašila sam se da skinem trenerku da beba ne ispadne!
Foto: Marina Lopičić

Maša Vladisavljević za Kurir

Porođaj u busu nisam ni osetila, plašila sam se da skinem trenerku da beba ne ispadne!

Društvo -
Kad su doneli peškir, počela sam da guram i ćerka je izašla, kaže mama

BEOGRAD - Događaj koji se ne zaboravlja.- Komšinice i vozač kažu da im se čini da sam se porađala čitavu večnost, a ja imam utisak da je od trenutka kad mi je pukao vodenjak sve trajalo nekoliko sekundi. Svi me pitaju da li sam bila uplašena, a ja im kažem da nisam imala vremena za strah i paniku.Ovo je za Kurir juče izjavila Maša Vladisavljević (28) iz naselja Zuce, koja se prvog dana 2014. porodila u autobusu, na liniji 403 u Jajincima u 8.30 časova, i na svet donela devojčicu tešku 3,5 kg i dugačku 51 cm. Mašu i njenu bebu Milenu juče smo posetili u GAK u Višegradskoj, a ona nam je rekla da je prve bolove osetila 1. januara negde oko četiri ujutro, pa je rešila da ode u porodilište čim svane. Nije ni sanjala da će se na putu do bolnice poroditi.Treće dete- Moj muž Nikola je ostao sa ćerkom Milenom i sinom Milanom kod kuće da ih čuva. Ja sam u osam sati ušla u autobus i nisam osećala nikakve promene. Kako je autobus počeo sve više da trucka, tako je beba počela sve više i više da se pomera. Pokušala sam da ustanem, ali sam shvatila da mi je vodenjak pukao i da je beba počela da izlazi. Sećam se da sam viknula: Ljudi, zaustavite autobus, ja se porađam - prepričava Maša nesvakidašnji događaj.Kao u filmu- Legla sam preko dva sedišta i malo spustila trenerku, bebi je već bila izašla glava. Nisam smela skroz da se skinem da mi beba ne bi ispala. Tad je Kaja, žena iz autobusa koja je bila najprisebnija, otišla do prve kuće i uzela peškir. Onda su prišle i druge žene, skinule mi trenerku i rekle mi da guram. Beba je odmah izašla - kaže Maša i dodaje da su putnice odmah pozvale Hitnu pomoć.- Stigla je ekipa Hitne, oni su mi presekli pupčanu vrpcu i prevezli nas u GAK u Višegradskoj. Lekari su mi rekli da smo i ja i beba dobro i tad mi je pao kamen sa srca - kaže mama.Vozač u šokuVozač autobusa Dragan Ilić kaže da još ne može da veruje šta se dogodilo.- U autobusu je bilo šest putnika i sve su bile žene. Bio sam zbunjen kad je jedna od njih počela da se skida, ali mi je uskoro sve postalo jasno. Putnice su počele da viču da se žena porađa, pa sam odmah parkirao vozilo - kaže Ilić.

Nije jedinaSUADA AZIROVIĆ RODILA ŠESTO DETE U KOLIMA HITNE POMOĆIMaša je bebu rodila u autobusu, a Suada Azirović (24) iz Mladenovca 1. januara porodila se u kolima Hitne pomoći.- Meni je ovo šesto dete. Otišla sam najnormalnije u Hitnu u Mladenovcu i zajedno smo krenuli ka Beogradu. Međutim, ja sam u jednom trenutku osetila kako mi puca vodenjak i počela sam da se porađam - kaže Suada, koja je rodila dečaka.

Otac iznenađenNISAM VEROVAO VOZAČU!Nikola Vladisavljević, Mašin suprug, kaže da je od vozača autobusa saznao da mu se žena porodila u autobusu.- Mi nemamo auto i ona je morala sama da krene na porođaj, pošto sam ja ostao da čuvam decu. Mislio sam da se vozač šali sa mnom, ali sam ubrzo saznao da je istina. Hvala bogu da je sve dobro prošlo - kaže Nikola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track