Najnovije vesti

DŽELAT PROGOVORIO UZ PIĆE: Odao se ubica novinara Milana Pantića!

Hvalio se pred kriminalcima

DŽELAT PROGOVORIO UZ PIĆE: Odao se ubica novinara Milana Pantića!

Društvo
22:42h
Jedan od ubica se, u zemlji gde živi pod drugim imenom, pod dejstvom alkohola hvalio da je ubio novinara, tvrdi advokat Dušan Tomić

Jednog od učesnika likvidacije novinara „Večernjih novosti“ Milana Pantića, u Jagodini, 11. juna 2001. godine, koji živi u jednoj zapadnoevropskoj zemlji, odalo je piće, tvrdi advokat Dušan Tomić, bivši službenik Kontraobaveštajne službe Saveznog SUP nekadašnje SFRJ!

Fascinirao svet podzemlja

Tomić kaže da je „jedan od dvojice Pantićevih dželata, u alkoholisanom stanju, kako bi fascinirao svet podzemlja, u jednoj zemlji gde živi sa promenjenim identitetom, rekao da je ubio hrabrog novinara ‘Novosti’ i da je ta vest stigla, relativno brzo, tamo gde treba“.

- Analizom tog čoveka bilo je jasno ko je i šta je, ko stoji iza njega - ističe Tomić. - Sticajem okolnosti, zastupam njegovu bivšu suprugu, sa kojom ima divnu devojčicu, od koje traži da dete vodi na Zapad, pa sam se raspitao o kome je reč i došao do saznanja da je iza njega, pored ostalog, zločin u Jagodini.Tomić tvrdi da je reč o čoveku koji je prošao obuku u nekadašnjoj Srpskoj dobrovoljačkoj gardi Željka Ražnatovića u Erdutu, ali da je njega, baš kao i Stanka Kojića Gezu, takođe osumnjičenog za ubistvo Pantića, Arkan navodno proterao.- I on i drugi učesnik Pantićevog ubistva, između ostalog, imali su zadatak da likvidiraju i Arkana, posle NATO bombardovanja Srbije, po njegovom povratku sa Kosova i Metohije - kaže Tomić. - Kada ih je svojevremeno Ražnatović proterao iz Erduta, našli su utočište u 10. diverzantskom odredu VRS, u čijim je redovima bio i moj klijent Franc Kos, Slovenac, koji je osuđen na 40 godina robije pred Sudom BiH u Sarajevu za ratne zločine. U tom predmetu suđeno je, kako se sada vidi, još jednom čoveku koji je, uz zločine na levoj obali Drine, učestvovao u ubistvu Pantića.

Kroz ovaj predmet, uz druga saznanja, meni je jasno ne samo koja je ruka likvidirala novinara iz Jagodine, već i ko je to poručio. Ovo utoliko pre jer sam, kao i drugi, bio iznenađen koji su sve ljudi došli pred Sud BiH da svedoče tom pripadniku 10. diverzanstkog odreda, kao da su sijamski blizanci.Tomić smatra da su „i te kako oni što su branili tog pripadnika 10. diverzantskog odreda, to činili ne samo zbog zločina u BiH, već da ne ‘propeva’ i o drugim, onim na desnoj obali Drine, u Srbiji“.- Oba Pantićeva egzekutora promenili su ili imena ili prezimena - priča naš sagovornik. - Ovaj koji živi na Zapadu, proverio sam u mesnoj kancelariji u selu gde je rođen, promenio je prezime zato što je navodno ljut na oca! Naravno da takvo „objašnjenje“ nema veze sa životom.Naš sagovornik ističe da je „velika stvar što je Srbija odlučno krenula da rasvetli zločine, poput ubistava novinara, ali i drugih nedužnih ljudi“.

Napustio DB

Tomić je bio pripadnik Savezne državne bezbednosti, koju je sam napustio sredinom osamdesetih godina prošlog veka, kada je njena moć bila na vrhuncu. - Nisam želeo da učestvujem u onom što je činjeno, a još više spremano našim narodima, pa sad mirno čekam da svi koji su, „u ime službe“ i „u ime naroda“, činili ili naređivali zločine, izađu pred lice i pravde i javnosti - ukazuje Tomić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track