Mira Marković će tužiti Srbiju Sudu u Strazburu

Hoće da vrati vlasništvo nad vilom

Mira Marković će tužiti Srbiju Sudu u Strazburu

Društvo -
Advokati Mire Marković prvo će zatražiti reviziju postupka, a imaju pravo i na ustavnu žalbu. Ukoliko to ne prođe, budite sigurni da će članovi porodice Milošević ići do Strazbura. Oduzimanje njihove kuće je klasična odmazda države", rekao je Hadži Dragan Antić

BEOGRAD - Udovica Slobodana Miloševića, Mira Marković, spremna je da ide do Suda za ljudska prava u Strazburu kako bi u porodično vlasništvo vratila vilu u Užičkoj 34, izjavio je Hadži Dragan Antić, blizak prijatelj Markovićeve i njenog pokojnog supruga.

On je naveo da će naslednici Miloševića prvo u Srbiji iscrpiti sve zakonske mogućnosti, a ako to ne uspe, žaliće se Sudu u Strazburu.

"Advokati Mire Marković prvo će zatražiti reviziju postupka, a imaju pravo i na ustavnu žalbu. Ukoliko to ne prođe, budite sigurni da će članovi porodice Milošević ići do Strazbura. Oduzimanje njihove kuće je klasična odmazda države", rekao je Hadži Dragan Antić.

Apelacioni sud u Beogradu je pre nekoliko dana pravosnažnom presudom oduzeo pravo svojine nad kućom u Užičkoj 34 od naslednika bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, pošto je utvrđeno da je država Srbija vlasnik te nepokretnosti.

Tom odlukom, koja je doneta nakon glavne rasprave pred Apelacionim sudom, pravosnažno okončan sedmogodišnji spor imeđu države Srbije i Miloševićevih naslednika - sina i ćerke Marka i Marije i udovice Mirjane Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track