Najnovije vesti

RRA: Nova i Kopernikus u trci za nacionalnu frekvenciju
Foto: Reuters

Odluka uskoro

RRA: Nova i Kopernikus u trci za nacionalnu frekvenciju

Društvo
12:12h
Konkurs je istekao 30. decembra, nakon čega su nadležne službe pregledale prispelu dokumentaciju i uputile naloge za njenu dopunu

BEOGRAD - Na konkurs za emitovanje televizijskog programa na području cele Srbije prijavile su se dve televizije - Nova i Kopernikus, potvrdio je zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić, koji nije želeo da licitira kada će taj posao biti i okončan, odnosno kada će frekvencije biti dodeljene.

Karadžić je rekao da je konkurs istekao 30. decembra, nakon čega su nadležne službe pregledale prispelu dokumentaciju i uputile naloge za njenu dopunu. Po zakonu, dodao je Karadžić, stranke imaju sedam dana da dopune dokumentaciju koja nedostaje ili nije uredna, a taj rok ističe 10. januara.

Nakon toga, rekao je Karadžić, Savet RRA će odlučiti čija dokumentacija je kompletna i blagovremena i objaviće to na isti način kao što je objavljen konkurs, jer oni koji eventualno ne uđu u dalji tok konkursa imaju sedam dana za podnošenje žalbe.

"Već nakon toga kreće procedura u okviru koje je Savet dužan da obavi javne razgovore sa kandidatima i onda u narednih 30 dana donosi odluku o dodeli frekvencije", objasnio je Karadžić.On međutim, nije mogao da precizira kada će proces dodele frekvencija biti završen, ali je dodao da će RRA biti ažurna "kao i uvek i da nema razloga za odugovlačenje. "Nema razloga ni da brzamo - to će biti urađeno u normalnoj proceduri", rekao je Karadžić.

Član Saveta RRA Goran Peković u izjavi navodi da će sednica Saveta RRA biti održana u najskorijem roku, u skladu sa zakonskom procedurom, a kako je dodao, najpre se organizuju razgovori s onima koji su konkurisali za dodelu frekvencije."Savet donosi odluku, zatim postoji rok za žalbu, pa se tek nakon isteka tog roka može dati dozvola", objasnio je Peković.

Na pitanje kada se okvirno može očekivati sednica na kojoj će biti doneta odluka o dodeli frekvencije, Peković je rekao da, prema zakonu, mora da se ispoštuje upravni postupak, te da bi do kraja januara, odnosno polovine februara, ceo postupak mogao da bude završen.Savet RRA raspisao je 25. oktobra 2013. godine novi konkurs za dodelu frekvencije koju je koristila bivša televizija Avala. Prethodni konkurs poništen je 9. avgusta, jer nijedan od prijavljenih kandidata nije dobio dovoljan broj glasova za dodelu nacionalne frekvencije.

Savet RRA je u septembru prošle godine odbio žalbe Nove i Kopernikusa koji su bili kandidati za dobijanje nacionalne frekvencije nekadašnje Avale.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...