RASIPANJE: EPS na nova kola bacio 13 miliona!

Javna preduzeća troše naše pare

RASIPANJE: EPS na nova kola bacio 13 miliona!

Društvo -
Lako je igrati se tuđim novcem „EPS Snabdevanje“ nedavno proširilo vozni park sa osam novih „fijata 500L“ iako EPS već ima više od 800 automobila

BEOGRAD - Bahaćenje za sve pare.Iako ima više od 800 automobila Elektroprivreda Srbije (EPS) nedavno je proširila vozni park!Višak limuzinaEPS je kupio novih osam „fijata 500L“ i 65 najmodernijih mobilnih telefona, saznaje Kurir. Na ove nabavke „EPS Snabdevanje“, ćerka firma EPS-a, potrošila je krajem decembra skoro 13 miliona dinara.Svima je bilo jasno da JP imaju ogroman broj limuzina, ali objavljivanjem njihovih ličnih karata u režiji Ministarstva privrede prvi put se moglo videti o čemu je reč. Samo u centrali EPS-a ima 56 „škoda“, tri „audija“, devet „pola“, ali i „pasata“, „golfova“, „tojota“.„EPS Snabdevanje“ formirano je krajem februara 2013. Ono treba da nabavlja, prodaje i naplaćuje struju kupcima, odnosno da preuzme dobar deo poslova koje su do tada obavljale distribucije, pet ćerki firmi EPS-a.Nepotrebna nabavka- S obzirom na to da preuzima posao distribucije, normalno je, logično i, na kraju, najjeftinije da preuzmu ljude i deo imovine pet distribucija. One imaju dovoljno limuzina i mobilnih telefona! Moguće je da postoje pravne prepreke da se ova oprema preuzme, ali to treba da reši EPS. Loša je logika da zbog toga što ih propisi sprečavaju da preuzmu imovinu distribucija moraju da kupuju još automobila i telefona - kaže sagovornik Kurira iz EPS, upoznat sa celim slučajem.Sada distribucija „Elektrosrbija“ ima 12 „opela“, među kojima je i „opel insignija kozmo“. Zaposleni u „Elektrovojvodini“ imaju ukupno 203 vozila, i to „zastave“, „puntove“, „škode“, „audije“, „dačije“, „opele“, „mazde“... Treća distribucija „Centar“ ima oko 40 automobila, najviše „juga“. Ne zna se koliko automobila ima najbogatija distribucija - „Elektrodistribucija Beograd“, jer njena lična karta nije objavljena.

Odgovor EPSNEOPHODNA KUPOVINAS obzirom na to da je „EPS Snabdevanje“ tržišno orijentisan i da su zaposleni svakodnevno na terenu, kupovina je bila neophodna. Ekonomska i pravna opravdanost kupovine ogleda se u činjenici da je ova firma, iako u grupaciji EPS-a, nezavisno pravno lice, a kao nezavisna firma koja obavlja poslove od opšteg interesa za 3,5 miliona kupaca, nema pravo da preuzima vozila bilo koje druge firme u okviru EPS - objašnjavaju u EPS i dodaju da je opravdana i nabavka telefona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track